Annonce
Kolding

Mejeriet åbner tegnestue i København

Tegnestuen Mejeriet vokser igen. Her er holdet samlet ved Mejeriets domicil i Kolding Åpark. Foto: Tina Liv

Kendte Kolding-arkitekter åbner i hovedstaden under navnet MECO - Mejeriet Copenhagen.

Kolding: Tegnestuen Mejeriet, der har hovedsæde i Kolding Åpark, udvider sine aktiviteter med en afdeling i København.

De to ledende kræfter bliver Louise Nedergaard Clausen og Daniel Rodrigues, der er kommet med i partnerkredsen efter syv år hos det internationale arkitektfirma Foster + Partners i London. De to kommer til at drive tegnestuen i Wildersgade på Christianshavn under navnet Mejeriet Copenhagen.

- Dermed er vi meget tættere på de projekter, som vores kunder har både i hovedstaden og i udlandet, forklarer partner og administrerende direktør Søren Nielsen.

Annonce

Vi opbygger nogle generelle kompetencer og erfaringer omkring samarbejde og projektledelse på tværs af landegrænser.

Søren Nielsen, direktør, Tegnestuen Mejeriet 

Internationalt

Ideen er, at den nye afdeling, og ikke mindst de to nye partneres internationale erfaring, skal bringe Mejeriet tættere på både internationale investorer og projekter.

- Vi løser for eksempel en del opgaver for Udenrigsministeriet. Lige nu er vi i gang med en flytning af den danske ambassade i Cairo, og vi har for nylig afsluttet flytningen af konsulatet i Sydney. Det betyder, at vi opbygger nogle generelle kompetencer og erfaringer omkring samarbejde og projektledelse på tværs af landegrænser, organisationer og kulturer, og de kompetencer kan vores nye partnere i høj grad styrke med deres internationale erfaring, siger Søren Nielsen.

Åbningen af tegnestuen i København og udvidelsen af partnerkredsen er en del af Mejeriets vækststrategi, der tidligere førte til sammenlægning med +M Arkitekter i Haderslev i 2012, opkøb af Jørgen Toft Jessens restaurerings-tegnestue i 2015 samt åbning af en afdeling i Odense i 2017.

Tegnestuen Mejeriet har eksisteret siden 1978 og startede sin virksomhed i Låsbygade. Tegnestuen har gennem årene sat sit tydelige arkitektoniske præg på Kolding. Blandt mange markante projekter har Mejeriet tegnet BlueKoldings og naturligvis også sit eget domicil i Kolding Åpark og Lejerbos orange hus med ungdomsboliger i Design City.

Mejeriet er også arkitekter på den planlagte bydel Holmstaden på Riberdyb/Holsminde, hvor der i flere år er arbejdet på et outletcenter med boliger og butikker.

s-an

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce