Annonce
Tønder

Melanie sørger for mad på skoleskemaet i vinterferien

Endnu engang tilbyder Tønderegnens 4H med formand Melanie Bonde i spidsen madskole. Denne gang foregår madskolen dog ikke i sommerferien i fem dage, men i vinterferien i tre dage. Det er skolekøkkenet på Løgumkloster Distriktsskole, der kommer til at fungere som omdrejningspunkt for de tre dage med mad på skemaet. Foto: Martin Franciere
Organisationen 4H med Melanie Bonde i spidsen sørger for, at der også er gang i skolekøkkenet på Løgumkloster Distriktsskole i vinterferien. 20 børn i alderen otte til tolv år har mulighed for at prøve kræfter med madvarer i køkkenet under "3 dage med Madskoler".

LØGUMKLOSTER: Børn fra Løgumkloster og omegn er nogen af de heldige, der kan blive blandt de første til at deltage på "3 dage med Madskoler", der afholdes på Løgumkloster Distriktsskole i vinterferien i uge syv. Her vil der være fokus være på mad, madlavning, madglæde og madmod, når børnene introduceres til madens vidunderlige verden.

Formanden for Tønderegnens 4H, Melanie Bonde, glæder sig til, at skolekøkkenet fyldes med børn, der kaster sig ud i madlavningens svære kunst. Hun fortæller, at 3 dage med Madskoler er placeret i Løgumkloster af to grunde.

- Dels på grund af den geografiske placering i Tønder Kommune, og dels fordi skolen har et velfungerende og rummeligt skolekøkken, siger Melanie Bonde, der har været formand for Tønderegnens 4H siden organisationen blev etableret i Tønder i 2013.

Annonce

3 dage med Madskoler

3 dage med Madskoler arrangeres af 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer samt REMA 1000.

Deltagelse på 3 dage med Madskoler koster 370 kroner per barn for tre dage.

4H har tidligere afviklet madskoler i sommerferien i Tønder, Jejsing, Skærbæk, Løgumkloster og Abild.

Tilmelding kan ske på www.madskoler.dk, hvor du også kan læse mere om 3 dage med Madskoler.

Studerende styrer løjerne

På 3 dage med Madskoler tager børnene grydeskeen i egen hånd og smider forældrene ud af køkkenet. Sammen med en gruppe dygtige frivillige instruktører, vil børnene regere i køkkenet, hvor de skal hakke, stege og brase, føle, smage og dufte.

Melanie Bonde, der til daglig arbejder som underviser på Tønder Ungdomsskole i Abild, oplyser, at det er fire studerende fra EUC Syds ernærings- og sundhedslinje, der kommer til at stå for undervisningen på distriktsskolen. Selv om hun fungerer som koordinator for madskolen, så har Melanie Bonde dog også tænkt sig at kigge forbi køkkenet på distriktsskolen i vinterferien.

4H har tidligere udelukkende afholdt madskoler i sommerferien. Her varer madskolen i fem hverdage, men denne gang er det faktisk en verdenspremiere, at madskolen afholdes i vinterferien og så "kun" i tre dage.

- Det har faktisk været et ønske fra forældrene. Så kan hele familien også nå at være sammen et par dage i vinterferien, siger hun.

Plads til 20 børn

Ifølge Melanie Bonde er den afkortede madskole tilrettelagt, så børnene udelukkende koncentrerer sig om at lave mad og andre aktiviteter, der skal øge det sociale sammenhold. Derfor kan madskolen holdes på tre mod tidligere fem dage.

Alle børn i 8-12-års alderen kan deltage, og undervisningen foregår på Løgumkloster Distriktsskole i Løgumkloster i dagtimerne fra 9 til 15 fra den 10. til 12. februar.

Vinterferiens 3 dage med Madskoler er de første nogen sinde, men Melanie Bonde håber, at konceptet bliver så stor en succes, at det kan køre i flere af de kortere skoleferier som for eksempel efterårsferien.

Der er plads til i alt 20 børn på madskolen i Løgumkloster. I går havde syv madbørn allerede meldt deres ankomst.

Melanie Bonde har været formand for den lokale afdeling af 4H siden den blev etableret i 2013. Her er hun fotograferet gennem en si i Løgumkloster Distriktsskoles skolekøkken, som bliver rammen om 20 børns madoplevelser i vinterferien. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce