Annonce
Tønder

Melanie sørger for mad på skoleskemaet i vinterferien

Endnu engang tilbyder Tønderegnens 4H med formand Melanie Bonde i spidsen madskole. Denne gang foregår madskolen dog ikke i sommerferien i fem dage, men i vinterferien i tre dage. Det er skolekøkkenet på Løgumkloster Distriktsskole, der kommer til at fungere som omdrejningspunkt for de tre dage med mad på skemaet. Foto: Martin Franciere
Organisationen 4H med Melanie Bonde i spidsen sørger for, at der også er gang i skolekøkkenet på Løgumkloster Distriktsskole i vinterferien. 20 børn i alderen otte til tolv år har mulighed for at prøve kræfter med madvarer i køkkenet under "3 dage med Madskoler".

LØGUMKLOSTER: Børn fra Løgumkloster og omegn er nogen af de heldige, der kan blive blandt de første til at deltage på "3 dage med Madskoler", der afholdes på Løgumkloster Distriktsskole i vinterferien i uge syv. Her vil der være fokus være på mad, madlavning, madglæde og madmod, når børnene introduceres til madens vidunderlige verden.

Formanden for Tønderegnens 4H, Melanie Bonde, glæder sig til, at skolekøkkenet fyldes med børn, der kaster sig ud i madlavningens svære kunst. Hun fortæller, at 3 dage med Madskoler er placeret i Løgumkloster af to grunde.

- Dels på grund af den geografiske placering i Tønder Kommune, og dels fordi skolen har et velfungerende og rummeligt skolekøkken, siger Melanie Bonde, der har været formand for Tønderegnens 4H siden organisationen blev etableret i Tønder i 2013.

Annonce

3 dage med Madskoler

3 dage med Madskoler arrangeres af 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer samt REMA 1000.

Deltagelse på 3 dage med Madskoler koster 370 kroner per barn for tre dage.

4H har tidligere afviklet madskoler i sommerferien i Tønder, Jejsing, Skærbæk, Løgumkloster og Abild.

Tilmelding kan ske på www.madskoler.dk, hvor du også kan læse mere om 3 dage med Madskoler.

Studerende styrer løjerne

På 3 dage med Madskoler tager børnene grydeskeen i egen hånd og smider forældrene ud af køkkenet. Sammen med en gruppe dygtige frivillige instruktører, vil børnene regere i køkkenet, hvor de skal hakke, stege og brase, føle, smage og dufte.

Melanie Bonde, der til daglig arbejder som underviser på Tønder Ungdomsskole i Abild, oplyser, at det er fire studerende fra EUC Syds ernærings- og sundhedslinje, der kommer til at stå for undervisningen på distriktsskolen. Selv om hun fungerer som koordinator for madskolen, så har Melanie Bonde dog også tænkt sig at kigge forbi køkkenet på distriktsskolen i vinterferien.

4H har tidligere udelukkende afholdt madskoler i sommerferien. Her varer madskolen i fem hverdage, men denne gang er det faktisk en verdenspremiere, at madskolen afholdes i vinterferien og så "kun" i tre dage.

- Det har faktisk været et ønske fra forældrene. Så kan hele familien også nå at være sammen et par dage i vinterferien, siger hun.

Plads til 20 børn

Ifølge Melanie Bonde er den afkortede madskole tilrettelagt, så børnene udelukkende koncentrerer sig om at lave mad og andre aktiviteter, der skal øge det sociale sammenhold. Derfor kan madskolen holdes på tre mod tidligere fem dage.

Alle børn i 8-12-års alderen kan deltage, og undervisningen foregår på Løgumkloster Distriktsskole i Løgumkloster i dagtimerne fra 9 til 15 fra den 10. til 12. februar.

Vinterferiens 3 dage med Madskoler er de første nogen sinde, men Melanie Bonde håber, at konceptet bliver så stor en succes, at det kan køre i flere af de kortere skoleferier som for eksempel efterårsferien.

Der er plads til i alt 20 børn på madskolen i Løgumkloster. I går havde syv madbørn allerede meldt deres ankomst.

Melanie Bonde har været formand for den lokale afdeling af 4H siden den blev etableret i 2013. Her er hun fotograferet gennem en si i Løgumkloster Distriktsskoles skolekøkken, som bliver rammen om 20 børns madoplevelser i vinterferien. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce