Annonce
Tønder

Efter heltemodig indsats ved uheld: Ægtepar meldes uskadt

Den forulykkede bil ses her, efter at den var blevet løftet op og atter stod på fire hjul. Foto: Brand og Redning Sønderjylland
De to personer, der mandag eftermiddag kørte galt og endte i en dyb grøft ved Ballum, slap uskadte fra uheldet. Tre tililende borgere har udsigt til en dusør ovenpå deres store indsats.

BALLUM: Tre forbipasserende lokale gjorde forskellen mandag eftermiddag, da en personbil endte i en dyb grøft på Kystvejen nord for Ballum. Her kørte et ægtepar fra Vejle-området galt og landede i grøften, så der kom vand ind i bilen. Mens bilens mandlige fører kom fri ved egen hjælp, sad hustruen fastklemt i bilen, og måtte kæmpe for at holde sig oven vande.

De tre mænd opdagede uheldet og hjalp med at holde kvinden fri af vandet, indtil redningsmandskabet nåede frem. Og nu er der mere godt nyt i sagen, for begge de forulykkede meldes nu uskadte, forklarer vagtchef Ole Aamand fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- De to er uskadte. Hun sad fastklemt i bilen og kunne ikke komme ud, og derfor var det helt afgørende, at de tre mænd kunne holde bilen oppe, forklarer vagtchefen.

Annonce

- De to er uskadte. Hun sad fastklemt i bilen og kunne ikke komme ud, og derfor var det helt afgørende, at de tre mænd kunne holde bilen oppe. Vagtchef Ole Aamand

Dusør på vej

Redningsaktionen er nu på vej til at kaste en dusør af sig til de tre tililende mænd, Kim Eichner, Jens Peter Lindholm og Arne Christensen. De tre var på vej hjem fra arbejde, da de opdagede uheldet. KimEichner ønsker ikke at udtale sig til Jydske Vestkysten, men gav til TV2 et interview, hvor han forklarer, at kvinden i bilen tog situationen helt roligt:

- Vi var meget chokerede, og det samme var manden. Kvinden i bilen tog det helt fantastisk. Der var ingen panik at spore, hun tog det helt stille og roligt, siger han og fortsætter:

- Heldigvis kom brandvæsenet meget hurtigt og hjalp os med at få hende fri. Vi stod jo helt magtesløse og kunne bare vente på, at de kom. Det, der betyder noget, er, at de har overlevet. Jeg var meget lettet, da jeg så dem blive ført op i ambulancen og kunne se, at de havde det fint, udtalte han mandag aften til TV2.

Dusøren til de tre er på 1000 kroner per person, oplyser kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Det er politidirektøren, der træffer afgørelsen om dusør på baggrund af en indstilling. Dusøren vil blive uddelt ved et arrangement på politidirektørens kontor, hvor borgerne også modtager en buket blomster.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Landsby er klar til at redde liv

Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce