Annonce
Tønder

Efter heltemodig indsats ved uheld: Ægtepar meldes uskadt

Den forulykkede bil ses her, efter at den var blevet løftet op og atter stod på fire hjul. Foto: Brand og Redning Sønderjylland
De to personer, der mandag eftermiddag kørte galt og endte i en dyb grøft ved Ballum, slap uskadte fra uheldet. Tre tililende borgere har udsigt til en dusør ovenpå deres store indsats.

BALLUM: Tre forbipasserende lokale gjorde forskellen mandag eftermiddag, da en personbil endte i en dyb grøft på Kystvejen nord for Ballum. Her kørte et ægtepar fra Vejle-området galt og landede i grøften, så der kom vand ind i bilen. Mens bilens mandlige fører kom fri ved egen hjælp, sad hustruen fastklemt i bilen, og måtte kæmpe for at holde sig oven vande.

De tre mænd opdagede uheldet og hjalp med at holde kvinden fri af vandet, indtil redningsmandskabet nåede frem. Og nu er der mere godt nyt i sagen, for begge de forulykkede meldes nu uskadte, forklarer vagtchef Ole Aamand fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- De to er uskadte. Hun sad fastklemt i bilen og kunne ikke komme ud, og derfor var det helt afgørende, at de tre mænd kunne holde bilen oppe, forklarer vagtchefen.

Annonce

- De to er uskadte. Hun sad fastklemt i bilen og kunne ikke komme ud, og derfor var det helt afgørende, at de tre mænd kunne holde bilen oppe. Vagtchef Ole Aamand

Dusør på vej

Redningsaktionen er nu på vej til at kaste en dusør af sig til de tre tililende mænd, Kim Eichner, Jens Peter Lindholm og Arne Christensen. De tre var på vej hjem fra arbejde, da de opdagede uheldet. KimEichner ønsker ikke at udtale sig til Jydske Vestkysten, men gav til TV2 et interview, hvor han forklarer, at kvinden i bilen tog situationen helt roligt:

- Vi var meget chokerede, og det samme var manden. Kvinden i bilen tog det helt fantastisk. Der var ingen panik at spore, hun tog det helt stille og roligt, siger han og fortsætter:

- Heldigvis kom brandvæsenet meget hurtigt og hjalp os med at få hende fri. Vi stod jo helt magtesløse og kunne bare vente på, at de kom. Det, der betyder noget, er, at de har overlevet. Jeg var meget lettet, da jeg så dem blive ført op i ambulancen og kunne se, at de havde det fint, udtalte han mandag aften til TV2.

Dusøren til de tre er på 1000 kroner per person, oplyser kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Det er politidirektøren, der træffer afgørelsen om dusør på baggrund af en indstilling. Dusøren vil blive uddelt ved et arrangement på politidirektørens kontor, hvor borgerne også modtager en buket blomster.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce