Annonce
112

Meldingen lød på bygningsbrand - i stedet var der ild i skraldespanden

Fredag aften måtte det lokale brandvæsen rykke ud til en adresse i Sjællandsgade. Der var ild i en skraldespand, men første melding lød dog lidt mere voldsom end som så. Arkivfoto: Kathrine Jensen

Fredericia: Omkring klokken 19 fredag aften tikkede en melding om brand i etageejendom ind hos Trekantbrand i Fredericia. Få minutter siden lød endnu en melding. Denne gang lød meldingen på en mindre brand i bygning. Det viste sig at være nærmere en brand i skraldespand end bygningsbrand.

- Det var en affaldscontainer i en gård, der var lidt ild i. Så det var ikke så voldsomt som først antaget, lyder det fra Johnny Rasmussen, indsatsleder ved Trekantbrand.

Skraldespands-branden opstod i Sjællandsgade, og ingen personer kom til skade ved branden. Ejendommen led heller ikke skade, men skraldespanden bliver derimod næppe skraldespand igen.

- Der var lidt røg i en skakt, som vi ventilerede, oplyser indsatslederen.

Sydøstjyllands Politi oplyser lørdag formiddag, at branden er ved at blive undersøgt nærmere. Det er uvist, hvad der forårsagede branden, og det skal nu undersøges, oplyser vagtchef Hans Hoffensetz.

Politiet oplyser desuden, at det nåede at banke et par beboere op, fordi man ikke i starten havde overblik over, hvor voldsom branden var eller hvor røgen var. Beboerne var dog hurtigt tilbage igen, da branden relativt hurtigt blev sluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce