Annonce
Regionalt

Meldt anonymt til politiet: Plejehjem holdt fest for beboere og pårørende

Det private plejehjem Karstensminde i Gredstedbro er blevet meldt til politiet for et stort arrangement for beboere og pårørende midt i en coronatid. Foto: André Thorup
Plejehjemmet Karstensminde er blevet politianmeldt efter et arrangement for beboere og pårørende med op mod 90 deltagere. Formanden for plejehjemmets venneforening er uforstående over for den anonyme anmeldelse og forklarer, at arrangementet sågar er blevet betalt med statslige puljemidler til aktiviteter for sårbare og ensomme ældre i corona-tiden.

Gredstedbro: Et arrangement på det private plejehjem Karstensminde i Gredstedbro i midten af december var tilsyneladende så grænseoverskridende for en anonym borger, at vedkommende efterfølgende valgte at melde plejehjemmet til politiet.

På dagen afholdt plejehjemmet et arrangement, hvor beboere, pårørende og gæster fra Karstensmindes dagcenter besøgte plejecentret. I alt var omkring 90 mennesker samlet til hygge.

Det var Karstensmindes Venneforening, der sammen med ejer Ulla Petersen stod for arrangementet, og formand for venneforeningen, Aase Mølgaard, ser intet forkert i, at man valgte at afholde et arrangement på plejehjemmet med så mange deltagere, selvom besøg normalt kun er tilladt for en-to faste pårørende pr. beboer.

Annonce

Hun forklarer videre, at man har modtaget et økonomisk tilskud på 35.495 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje til kultur- idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen. De penge har man på Karstensminde valgt at bruge til at købe et telt for netop at kunne holde et arrangement med ekstra afstand. Det hele var arrangeret således, at alle sad ned, beboerne sad på samme side af bordene, der var masser af afspritning, antallet af gæster var udregnet i forhold til kvadratmeter og alle regler og restriktioner blev overholdt.

Forstår det ikke

Og det irriterer Aase Mølgaard, at plejehjemmet blev meldt anonymt til politiet, fordi arrangementet netop var et forsøg på at muntre beboerne op, så de ikke bliver ensomme og deprimerede.

- De fleste af deltagerne var pårørende, og ingen af dem synes arrangementet var en dårlig idé. Hvis nogen er utilfredse, havde det klædt dem at kontakte os i stedet for anonymt at kontakte politiet og pressen. Hvem kan da have ondt i r.... over, at der sidder nogle ældre og er glade. Det forstår jeg ikke, siger Aase Mølgaard.

Hun kan godt se, at der kan være smittefare forbundet med at lukke så mange mennesker ind på et plejehjem og et tilknyttet telt, men det mener hun også, at der er, når man går i brugsen for at handle mælk og dagligvarer.

- Vi har taget alle forholdsregler, og vi tænker os hele tiden om. For os er det vigtigt, at beboerne ikke altid sidder alene. Ulla ville bestemt ikke gøre noget, der kunne bringe beboerne i fare, siger Aase Mølgaard.

Annonce

Coronaskib

Og Ulla Petersen ved om nogen, hvad hun taler om. Hun var i marts isoleret på et coronaramt krydstogtskib sammen med tre beboere fra plejehjemmet, og var efter hjemkomsten til Danmark isoleret i flere uger i et sommerhus sammen med med beboerne.

Og ordensmagten er enige med Venneforeningen og Ulla Petersen.

- Politiet ringede til Ulla og spurgte ind til arrangementet. Herefter sagde de, at de forventede, at vi havde styr på det, og derfor ikke gjorde mere ved sagen, forklarer Aase Mølgaard, der igen er ved at søge midler til et lignende arrangement.

- Du skulle se de ældres ansigter, hvor glade de var. Vi gør det gerne igen, hvis vi får muligheden, siger Aase Mølgaard og forklarer, at ingen af arrangementets deltagere efterfølgende er blevet syge med corona.

Lige på grænsen

Hos Esbjerg Kommune mener direktør for Sundhed og Omsorg, Arne Nikolajsen, at arrangementet på Karstensminde er på grænsen af det tilladte, og forklarer, at et sådant arrangement ville ikke have fundet sted på et kommunalt plejehjem.

Restriktioner om blandt andet besøgsforbud og pårørende gælder både private og kommunale plejehjem. Arne Nikolajsen mener man med arrangementet med det nuværende smitteniveau kunne have udsat ældre borgere for smitte, men han mener det i sidste ende er plejehjemslederen, der skal vurdere, hvor grænsen går.

Arne Nikolajsen mener desuden, at det er op til politiet at vurdere, om der har været for mange samlet.

Forsamlingsforbuddet i Danmark lyder, at det er forbudt at afholde eller deltage i arrangementer, hvor der er flere end 10 personer til stede på samme sted samtidig. Forbuddet gælder ikke i private boliger, hvor der i stedet må forsamles op til 500 personer samtidig, men politiet opfordrer kraftigt til, at arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds.

Annonce
Regionalt For abonnenter

Nu kører de absolut sidste sager mod oldinge fra nazitiden

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Sydjylland

Døende og deres pårørende kan nu få hjælp i den sidste tid af frivillige fra Røde Kors

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce