Annonce
Varde

Melissa er besat af boksning og drømmer om OL

Melissa Mortensen fra Varde elsker boksning, fordi hun selv har ansvaret for sine præstationer. Foto: John Randeris

Hun er stolt af sin bronzemedalje ved EM, men Melissa Mortensen på 15 år fra Varde drømmer langt større drømme. Målet er på lang sigt deltagelse ved OL.

Varde: Det er næsten umuligt at trække Melissa Mortensen, 15 år, fra Varde væk fra sandsækkene og bokseringen i Varde Atlet Klub. Hendes træner Jesper Kristiansen er nødt til at huske hende på, at hun ikke må træne for meget. Og det er ikke altid, det virker.

- Jeg er bange for, at jeg kommer i dårlig form op til sæsonen, og når jeg nu har drømmen om at komme med til OL på et tidspunkt, så vil jeg gerne blive ved med at træne, siger Melissa Mortensen.

Det gik så vidt, at Melissa overvejede at melde afbud til en koncert med Justin Bieber i Aarhus, fordi det lå en måned før, hun skulle til EM i Bulgarien, og så kunne hun ikke træne.

- Jeg var nødt til at sige til hende, at hun ikke ville komme med til EM, hvis hun ikke tog til den koncert, siger Jesper Kristiansen og fortsætter:

- Det er så vigtigt, at vores atleter har et liv ved siden af og har tid til venner og hygge, siger han.

Annonce

Melissa og Varde Atlet Klub

Melissa Mortensen er 15 år og bor i Varde.Hun skal efter sommerferien begynde i 10. klasse på Campus Varde.

Hun har bokset kampe i to år og har i weekenden vundet bronze ved U17-EM i Bulgarien.

Varde Atlet Klub er eksisteret siden 1933 og har over 150 medlemmer, der både er motionister og eliteboksere.

Jesper Kristiansen har trænet Melissa, siden hun begyndte i Varde Atlet Klub. Hendes talent overraskede ham. Foto: John Randeris

Håbede på guld

Nu er Melissa da også glad for, at hun tog med til koncerten. For det første fordi det var en god koncert, hvor hun stod rigtig tæt på Justin Bieber. For det andet fordi det gik rigtig godt ved EM.

I weekenden vandt hun nemlig en bronzemedalje ved sit første U17 EM.

- Vi havde store forhåbninger til hende, men det var første år, og dem, hun bokser imod, har bokset over 100 kampe. Hun har kun bokset 22, så vi var nødt til at skjule vores ambitioner lidt, siger Jesper Kristiansen.

Ambitionerne blev for alvor store for både Melissa og træneren, da hun tidligere på året ved en turnering i Ungarn slog al modstand af vejen og tog guldet. Derfor var hun selv ret skuffet, da hun tabte i semifinalen til en russisk modstander.

- Jeg skulle lige sluge, at jeg havde tabt. Jeg var selvfølgelig glad for at vinde en medalje, for jeg ved, at det er rigtig svært at få en medalje med hjem, men jeg havde håbet på guldet, siger Melissa.

Når Melissa bliver ramt af modstanderen i en kamp, gør det ikke ondt. Hun vil bare give igen. Foto: John Randeris

Konkurrence med lillebror

Det var en meget frustrerende kamp, som allerede blev stoppet i første runde, forklarer Jesper Kristiansen. Kamplederen var nemlig meget opmærksom på den russiske modstander, som gennem turneringen havde slået meget hårdt.

- Det var virkelig frustrerende, for jeg kunne ikke forstå, at kamplederen blev ved med at tælle, når jeg var blevet ramt, for jeg var klar. Det blev jeg nok påvirket af og blev sur på dommeren, men jeg følte slet ikke, at jeg fik lov til at bokse min chance, siger hun.

Og det er der, Melissa mangler rutine, forklarer træneren. Melissa har bokset på kamphold i to år, og før det boksede hun et enkelt år på et motionshold.

Hun begyndte, da en veninde spurgte, om hun ville med til træning.

- Da Melissa kom med sit lange lyse hår og briller og var meget forsigtig, så tænkte vi nok ikke, at hun ville blive god. Da hun skulle ind i ringen og sparre første gang mod to drenge, så regnede vi ikke med, at det ville gå så godt, men det var dem, der endte med at få nogen på kassen, siger Jesper Kristiansen og fortsætter:

- Hun har talent, men i boksning er talent kun 30 procent af det. Resten er hårdt arbejde, og både Melissa og hendes lillebror Gustav træner dybt seriøst.

Da veninden stoppede, fortsatte Melissa og besluttede, at hun ville begynde at træne op til kampe. Hendes lillebror skulle nemlig ikke være bedre end hende.

OL er hendes drøm, for det er den største turnering for en amatørbokser. Foto: John Randeris

Dyre udlandsrejser

Melissa og Gustav er blot to af flere talenter i Varde Atlet Klub. For fire år siden begyndte bokseklubben et børnehold, hvor børn kan lege boksning, som Jesper Kristiansen formulerer det. Det bærer frugt nu.

- Det her resultat viser, at vi gør noget rigtigt. Og det er ikke kun i forhold til boksning. Vi er også rigtig gode socialt i klubben, siger træneren.

Jesper Kristiansen stoppede sin egen boksekarriere for 12 år siden, men han nyder at være udenfor ringen og give noget tilbage til den klub, som han altid har været en del af med sin far og brødre.

De gode resultater giver dog endnu ikke profit, og udlandsrejserne er dyre. For selvom bokserne er til stævne med landsholdet, så er det klubben, der betaler. Man skal være en fast del af landsholdet i en længere periode, før man kan få støtte fra Team Danmark.

For eksempel har Melissas tur til EM i Bulgarien og elitebokser Sean Larsens tur til EM i Ukraine i juni kostet klubben 30.000 kroner. Derfor er Varde Atlet Klub så afhængige af og taknemmelige for deres sponsorer, forklarer Jesper Kristiansen.

Klubben betaler gerne, for atleter som Melissa er grunden til, at alle trænerne lægger så stort et arbejde i bokseklubben. Så Melissa skal blot koncentrere sig om sin skole, sine venner og sin træning. Ikke for meget træning hvis det står til Jesper Kristiansen, men det kan Melissa formentlig ikke overholde.

Boksning handler om respekt for modstanderen, og i bokseklubben kan man sagtens slå på hinanden det ene øjeblik og være venner det næste. Foto: John Randeris
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce