Annonce
Sport

Melissa Mortensen skal kæmpe om en plads til OL

Melissa Mortensen varmer op før et boksestævne i Lerpøthallen tidligere på året. Foto: André Thorup
Melissa Mortensen er kommet med i truppen, der får mulighed for at kæmpe om at blive kvalificeret til OL. Men Europa sender kun seks i hendes vægtklasse, så nu står den på masser af kampe og benhård træning.

Varde: I den her weekend har Melissa Mortensen været til træning med bokselandsholdet, og søndag fik hun en besked, der betyder, at hun får chancen for at nå sin største drøm: En billet til OL.

Dertil er der dog lang vej endnu. Hun er kommet med i truppen, der skal til London i marts for at kæmpe sig til at blive en af de seks europæere, der kommer til OL i Tokyo, i hendes vægtklasse.

- Det er megafedt. Når man lægger så meget tid og så mange kræfter i det, så er det fedt at se, at det giver pote. At folk har øje på én. Det er en drøm at komme til OL, siger hun.

Hun er med på, at det bliver svært, men hvis det ikke lykkes, så vil hun kæmpe for en plads til OL i 2024.

- Men jeg vil gå gennem ild og vand for at få den plads nu.

Annonce

Melissa Mortensen

  • Melissa Mortensen er 17 år og bor i Varde.
  • I marts blev hun nordisk mester i sin vægtklasse. Hun bokser i 57 kilo-klassen.
  • Hendes lillebror, Gustav, bokser også i Varde Atlet Klub.

Meget ung

Melissa Mortensen er stadig 17 år, og hun bliver derfor først senior til nytår. Hun er altså blandt de yngste, der kommer til at kæmpe om en af de seks pladser.

Hendes træner, Jesper Kristiansen, fortæller, at han synes, det er flot, at hun er blevet udtaget, selvom hun er så ung.

- Men det bliver en virkelig hård kamp, siger han.

Overvejer mere træning

Melissa Mortensen fortæller, at hun træner to gange om dagen, og hun overvejer nu, om hun skal træne tre gange om dagen, så hun kan udnytte den chance, hun har fået. Og så skal hun have noget kamptræning:

- Jeg skal have en masse kampe, nu hvor jeg rykker op som elite. Så bliver det også lidt hårdere, for jeg kan møde nogle lidt mere rutinerede kvinder, som har mere erfaring end mig, siger hun.

- Og så er det bare benhård træning.

Næste kamp for Melissa Mortensen er til Varde Atlet Klubs hjemmestævne på fredag i Lerpøthallen klokken 19. Træner Jesper Kristiansen fortæller, at Melissa her skal møde en polak.

- Det starter allerede nu, vores forberedelser op mod den OL-kvalifikation. Det er et langt, sejt træk, siger træneren.

Allerede i 2017 fortalte en 15-årige Melissa Mortensen om sin OL-drøm i et interview med JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce