Annonce
Sport

Melissa Mortensen skal kæmpe om en plads til OL

Melissa Mortensen varmer op før et boksestævne i Lerpøthallen tidligere på året. Foto: André Thorup
Melissa Mortensen er kommet med i truppen, der får mulighed for at kæmpe om at blive kvalificeret til OL. Men Europa sender kun seks i hendes vægtklasse, så nu står den på masser af kampe og benhård træning.

Varde: I den her weekend har Melissa Mortensen været til træning med bokselandsholdet, og søndag fik hun en besked, der betyder, at hun får chancen for at nå sin største drøm: En billet til OL.

Dertil er der dog lang vej endnu. Hun er kommet med i truppen, der skal til London i marts for at kæmpe sig til at blive en af de seks europæere, der kommer til OL i Tokyo, i hendes vægtklasse.

- Det er megafedt. Når man lægger så meget tid og så mange kræfter i det, så er det fedt at se, at det giver pote. At folk har øje på én. Det er en drøm at komme til OL, siger hun.

Hun er med på, at det bliver svært, men hvis det ikke lykkes, så vil hun kæmpe for en plads til OL i 2024.

- Men jeg vil gå gennem ild og vand for at få den plads nu.

Annonce

Melissa Mortensen

  • Melissa Mortensen er 17 år og bor i Varde.
  • I marts blev hun nordisk mester i sin vægtklasse. Hun bokser i 57 kilo-klassen.
  • Hendes lillebror, Gustav, bokser også i Varde Atlet Klub.

Meget ung

Melissa Mortensen er stadig 17 år, og hun bliver derfor først senior til nytår. Hun er altså blandt de yngste, der kommer til at kæmpe om en af de seks pladser.

Hendes træner, Jesper Kristiansen, fortæller, at han synes, det er flot, at hun er blevet udtaget, selvom hun er så ung.

- Men det bliver en virkelig hård kamp, siger han.

Overvejer mere træning

Melissa Mortensen fortæller, at hun træner to gange om dagen, og hun overvejer nu, om hun skal træne tre gange om dagen, så hun kan udnytte den chance, hun har fået. Og så skal hun have noget kamptræning:

- Jeg skal have en masse kampe, nu hvor jeg rykker op som elite. Så bliver det også lidt hårdere, for jeg kan møde nogle lidt mere rutinerede kvinder, som har mere erfaring end mig, siger hun.

- Og så er det bare benhård træning.

Næste kamp for Melissa Mortensen er til Varde Atlet Klubs hjemmestævne på fredag i Lerpøthallen klokken 19. Træner Jesper Kristiansen fortæller, at Melissa her skal møde en polak.

- Det starter allerede nu, vores forberedelser op mod den OL-kvalifikation. Det er et langt, sejt træk, siger træneren.

Allerede i 2017 fortalte en 15-årige Melissa Mortensen om sin OL-drøm i et interview med JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ole Henriksen elsker Sønderjylland

Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce