Annonce
Trekantområdet

Mens nyt udkast til køreplan er på vej: Minister indkalder til forhandlinger om tog-sag

Arriva har tidligere estimeret, at et sted mellem 100 og 150 pendlere i hver retning benyttede de så omtalte morgenafgange mod henholdsvis Herning og Vejle. Billedet her er taget på en almindelig hverdagsmorgen på Brande Station inden 13. december, hvor morgentogene forsvandt fra køreplanen. Arkivfoto: Ulla Thomsen
Fredag skal en række politikere på Christiansborg drøfte, hvordan man løser de udfordringer, der er skabt, efter de ekstra morgentoge til Vejle og Herning af forsvundet fra køreplanen.

Give: Transportminister Benny Engelbrecht (S) har indkaldt en række politiske kollegaer til forhandlinger om togbetjeningen på strækningen mellem Vejle og Herning.

Forhandlingsmødet finder ifølge Venstres lokale folketingsmedlem Christoffer Aagaard Melson sted fredag. Han glæder sig over ministerens indkaldelse og initiativ.

- Det er dejligt og positivt, at ministeren tager handsken op. Vi går ind med håbet om, at v finder en løsning, der er til gavn for de unge, og som kan hjælpe dem ud af af den situation, de er havnet i.

Annonce

- Vores udgangspunkt er, at det skal løses. Det tror jeg også godt, det kan - også uden at det bliver meget dyrt. Derfor skal vi se på, hvordan vi kan rykke rundt på det, så det ikke er for træls for andre passagerer, siger Christoffer Aagaard Melson.

Nyt køreplansudkast på vej

Køreplansændringen, der skete efter et politisk besluttet udbud, har blandt andet ramt en række unge fra Thyregod, Give og Jelling. De plejede at kunne tage toget til ungdomsuddannelser i Vejle eller Herning ved hjælp af morgentogene, men efter køreplansændringerne i december er der ingen afgange, der passer, således at de kan nå i skole til tiden. I stedet har både Ikast-Brande Kommune og Vejle Kommune afsat ekstra penge til at indsætte busser på strækningen.

Indkaldelsen til fredagens forhandlinger sker i forlængelse af et samråd i transportudvalget, der fandt sted 23. februar. Her fastslog Benny Engelbrecht, at det ikke er realistisk at få morgenafgangene tilbage på skinner før tidligst ved næste køreplansændring i slutningen af året. Det kan ifølge ministeren ikke lade sig gøre, fordi det i så fald risikerer at ske på bekostning af passagerer på andre strækninger.

I disse måneder er Arriva i gang med at udarbejde næste års køreplan, der skal træde i kraft til december. Netop nu er udkastet på vej i høring hos trafikselskaber, kommuner og brugere.

Parterne har frem til slutningen af marts til at indsende høringssvar.


Det er dejligt og positivt, at ministeren tager handsken op. Vi går ind med håbet om, at v finder en løsning, der er til gavn og som kan hjælpe de unge ud af af den situation, de er havnet i.

Christoffer Aagaard Melson (V), folketingspolitiker


Annonce
Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce