Annonce
Aabenraa

Menighedsråd: Intet kampvalg - men kamp om formandsposten

Det bliver de 15 mennesker, der fik flest stemmer ved valgforsamlingen i september, der kommer til at udgøre det nye menighedsråd. Foto: Paul Sehstedt, Der Nordschleswiger.
Der bliver ikke kampvalg til menighedsrådet i Aabenraa Sogn. Til gengæld skal der kæmpes om formandsposten.
Annonce

AABENRAA: Det nye menighedsråd i Aabenraa Sogn er for en gangs skyld ikke blevet til ved kampvalg, hvor alle folkekirkens medlemmer har mulighed for at stemme.

Det blev i stedet valgt på valgforsamlingen i Sønderjyllandshallen den 15. september. Efterfølgende var der en frist på fire uger til at indlevere kandidatlister, og hvis der blot kom en enkelt liste, skulle der alligevel være valg.

Nu er fristen udløbet, og der er ingen kandidatlister kommet - heller ikke fra medlemmerne af det, der tidligere var kendt som den grundtvigske liste.

Den nye måde at vælge menighedsråd på viste sig at være en ulempe for den grundtvigske liste, som gik fra ni til fem repræsentanter i menighedsrådet. Men det har altså ikke fået grundtvigianerne til at forlange kampvalg.

- Vi syntes ikke, at sognet skulle bruge en mindre formue på at holde valg. Vi forventer, at vi får et godt samarbejde i gang på tværs af de interesser, der er, siger Jan Peter Roust, der er talsmand for den grundtvigske liste.

Annonce

Intet flertal

Listen mistede sit flertal ved valget og dermed også muligheden for at kunne vælge en formand fra egne rækker uden at skulle satser på stemmer fra Nicolai-listens syv repræsentanter i menighedsrådet eller de tre, som den tyske menighed fik valgt ind i rådet.

Netop det sidste ser ud til at blive aktuelt.

Jan Peter Roust fortæller, at han stiller op til posten som formand, og at der har været samtaler med de tre, der blev valgt fra den tyske menighed.

Spørgsmålet om, hvem der skal være formand for det nye menighedsråd i Aabenraa Sogn, afgøres på det konstituerende møde, der holdes den 25. november.

Den tyske menighed kunne også gå efter formandsposten, men det bliver ikke aktuelt, fortæller Lisa Trøster, som er en af de tre fra mindretallet, der blev valgt.

- Vi stiller ikke med en kandidat, for det ville kræve, at vi har en med den fornødne tid og erfaring, og det har vi ikke, forklarer hun.

Lisa Trøster vil ikke umiddelbart fortælle, hvem de tre repræsentanter for den tyske menighed vil stemme på, men hun minder om, at menigheden for fire år siden var i valgforbund med den grundtvigske liste.

I det nye råd har de to lister til sammen otte mandater.

Annonce

Den største gruppe

Med syv mandater er Nicolai-listen den største i det nye menighedsråd, men den er ikke stor nok til at have flertal og dermed sætte sig på formandsposten.

- Vi har ikke holdt møde endnu. Indtil videre har jeg mest tænkt på, om der mon blev kampvalg, fortæller Inga Hedegaard fra Nicolai-listen.

Hun blev genvalgt ved valgforsamlingen i Sønderjyllandshallen den 15. september.

- Helt ærligt så håber jeg ikke, at formanden skal vælges ved kampvalg mellem forskellige grupperinger. Jeg håber, at vi sammen finder ud af, hvem der er den bedst egnede. Det må være kvalifikationer, det handler om, siger hun.

- Det er vigtigt, at formanden er en der kan samle mere end sprede. Det tror jeg nemlig på kan lade sig gøre, understreger hun.


Vi stiller ikke med en kandidat, for det ville kræve, at vi har en med den fornødne tid og erfaring, og det har vi ikke.

Lisa Trøster, valgt til menighedsrådet for den tyske menighed.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce