Annonce
Sønderborg

Menighedsråd skændes om procedure

Annonce

EGERNSUND: Da formand Margit Kristensen og kasserer Heidi Helming på et menighedsrådsmøde i Egernsund ønskede at trække deres udmeldelse tilbage for at beholde posterne på kulturkristne hænder, satte den »hellige« fløj dem en streg i regningen. De nægtede at godtage proceduren for dagsorden. Biskop Niels Henrik Arendt havde skrevet til medlemmerne, at hvis de udmeldte trak deres anmodning om at forlade rådet tilbage under den indledende godkendelse af dagsorden, ville proceduren være i orden. De tre udskældte såkaldte missionærer havde dog forhørt sig hos menighedsrådsforeningen og mente ikke, at fremgangsmåden ikke var regelret.

-- Sognet har bedt mig trække min udmeldelse tilbage, for vi ønsker ikke at overlade flertallet og formandskabet i menighedsrådet til »de hellige«, siger Margit Kristensen, der betegner det hele som en farceagtig forestilling.

De fremmødte medlemmer af menigheden var vrede over det, de betragter som missionærgruppens forsøg på at holde formand og kasserer ude af rådet.

-- Vi har rakt en forsonende hånd ud mod de udmeldte ved at bede biskoppen om at mægle allerede i februar, men vores tålmodighed er brugt op. Menighedsrådet er ingen svingdør, og det hele har udviklet sig til en cirkusforestilling, siger Peer Mikkelsen fra den såkaldte missionsfløj, som han dog ikke selv mener, det er.

Nu skal der være et nyt menighedsrådsmøde den 30. april, hvor proceduren skal være afklaret på forhånd, men parterne er ikke kommet en løsning på kirkestriden nærmere -- tværtimod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce