Annonce
Vejen

Menighedsråd vil bestille et billedtæppe

Allerede nu kan man se billedvæver Thea Conradsens skitse til billedtæppet, Bøn ved Solnedgang, pryde væggen i konfirmandstuen ved Folding Kirke. Foto: Søren Dippel
En billedvæver fra Glejbjerg skal væve et lydabsorberende billedtæppe til konfirmandstuen ved Folding Kirke. En ekspert i akustik fra Askov er taget med på råd.

Folding: Menighedsrådene i Malt-Folding Pastorat har planer om at slå to fluer med ét smæk. Der er nemlig en stor bar plet på væggen i konfirmandstuen ved præstegården i Folding, og så er akustikken i konfirmandstuen meget dårlig. Begge dele kan afhjælpes med en passende udsmykning af væggen med et billedtæppe.

Derfor er en billedvæver blevet kontaktet. Det er Thea Conradsen fra Glejbjerg, der er født og opvokset i Nørbølling og som ung pige har gået til konfirmationsforberedelse i samme konfirmandstue, som hun snart skal udsmykke med et billedtæppe.

En arbejdsgruppe bestående af formændene for menighedsrådene, Peter Garde og Rigmor Brun, samt sognepræst Anna Jensen har holdt møder med Thea Conradsen. Man er således enedes om, at billedtæppet skal væves med garn i varme farver.

Derfor kan man allerede nu se Thea Conradsens skitse til billedtæppet hænge på væggen i konfirmandstuen – en skitse, som arbejdsgruppen faldt for lige på stedet.

På skitsen kan man fra forskellige vinkler se fem par foldede hænder på en baggrund af varme røde og orange farver, sådan som man kan opleve det ved en smuk solnedgang. Thea Conradsen har da også døbt billedtæppet "Bøn ved Solnedgang."

Annonce

Billedtæppet

Kunstneren, der skal væve det lydabsorberende billedtæppet til konfirmandstuen ved Folding Kirke, er Thea Conradsen, som bor i Glejbjerg.

Det videnskabelige grundlag for billedtæppets evne til at absorbere lyd er en ph.d. af Cecilie Bendixen, som bor i Askov.

Tæppet skal væves af fem forskellige farvede matgarner.

Thea Conradsen har døbt billedtæppet: Bøn ved Solnedgang.

Billedtæppet vil koste 130.000 kroner, og vævearbejdet ventes at kunne vare et halvt års tid.

Akustik

Thea Conradsen er ikke bare gået kunstnerisk til værks, men også videnskabeligt. De fem forskellige farvede garner, som billedtæppet skal væves med, har Thea Conradsen nøje udvalgt alt efter, hvilken slags tekstil, der er mest lydabsorberende.

- Her har jeg tilfældigvis kunnet bruge resultaterne fra Cecilie Bendixens ph.d. i akustik "Så vidt et Rum," siger Thea Conradsen.

Lige som Thea Conradsen selv er fra en af oplandsbyerne i Vejen Kommune, er Cecilie Bendixen fra Askov.

Valget af det mest lydabsorberende garn faldt herefter på såkaldt matgarn. Det er kraftigt garn, som også bruges til vævning af gulvtæpper. For at lade billedtæppet blive så lydabsorberende som muligt, skal tæppet hænge på en stang lidt ud fra væggen i konfirmandstuen.

- Tæppet skal være tre meter og 20 centimeter langt og 95 centimer højt. Vævearbejdet vil kunne vare et halvt års tid, og vi bliver nødt til at søge forskellige fonde og sponsorer, siger Peter Garde, der kan oplyse, at prisen på billedtæppet vil blive 130.000 kroner.

Postkort

Han håber, at projektet vil kunne sættes i værk inden årets udgang.

Det hører med til finansieringen af projektet, at menighedsrådene også har planer om at lade nogle postkort fremstille. De skal prydes med skitsen af billedtæppet og teksten fra kunstnerens inspirationspapir. På hvert postkort bliver der også plads til, at interesserede med en underskrift kan give et bindende tilsagn om et pengebeløb i økonomisk støtte til projektet.

Ideen til at udsmykke konfirmandstuen med et billedtæppe opstod for et års tid siden. Da medlemmer af Folding Menighedsråd var på en tur til Paris, hvor det nye altertæppe til Folding Kirke var ved at blive vævet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce