Annonce
Sønderborg

Menighedsråds-medlemmer går i protest

Den 23. marts i fjor mødte 130 op til et borgermøde om fremtiden for kirkelivet i Egernsund. Det skete efter en strid mellem de kulturkristne og de indre missionske fløje i menighedsrådet, der blandt andet fik den daværende sognepræst til at sige op.
Annonce

BROAGER: Den ene orker ikke mere og har mistet al tillid og respekt for Folkekirken som institution, og den anden siger farvel af arbejdsmæssige grunde i håbet om, at den ny præst må »pege på kirkens Herre og sammen med menighedsrådet skabe et godt kirkeliv«.

Det er begrundelserne for Kirsten Broe-Richters og Peer Mikkelsens afgang fra Broager-Egernsund menighedsråd, der ellers er slået sammen for at videreføre det kirkelige arbejde i Egernsund i et beslutningsdygtigt forum.

De to afgående var ikke mødt personligt op på mødet tirsdag for at begrunde deres fratræden. 9. marts indkaldes der til et aktivitetsmøde om det fremtidige kirkelige arbejde i Egernsund.

Her vil den folkelige borgergruppe gerne sikres indflydelse på kirkens gang.

-- Broager har sagt, egernsundere skal beslutte, hvad der foregår i Egernsund, siger Leif Møller Jensen, der trådte ud af menighedsrådet i protest mod den såkaldt indremissionske fløj.

Biskop Niels Henrik Arendt påpeger, han har fulgt reglerne for menighedsråd, selv om de ikke altid har været anvendelige til at forene stridende parter i et sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce