Annonce
Vejen

Menighedsrådsvalg foregår efter nye regler

Kirkernes menighedsråd er på valg tirsdag den 15. september. Foto: Søren Dippel
Skulle nogle være utilfreds med resultatet af menighedsrådsvalget, kan de senest fire uger efter indlevere en anden kandidatliste, og så skal der holdes et afstemningsvalg.
Annonce

Vejen Kommune: Menighedsrådsvalget tirsdag den 15. september kommer til at foregå efter nye retningslinjer, og her skal man huske på, at der ikke bare bliver brug for, at nye kandidater melder sig - der skal også vælges en række suppleanter.

Skal man tro provst Peter Ole Finnemann Viuff, bliver der brug for, at flere mænd melder sig som kandidater. Ved den seneste friluftsgudstjeneste i Lindknud slog provsten således til lyd for en mere maskulin gudstjeneste.

Efter de nye retningslinjer skal menighedsrådene vælges på en valgforsamling. Det er her, man kan lade sig opstille som kandidat og blive valgt.

Ved at møde op til valgforsamling tirsdag den 15. september, kan man være med til at vælge retningen for kirkens arbejde i de enkelte sogne. Det kan man ved enten selv stille op som kandidat eller ved at være med til at vælge, hvem der skal sidde i menighedsrådet.

Valget af menighedsrådene foregår ved en skriftlig afstemning, og resultatet heraf afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet. Samtidig skal valgbestyrelsen i forbindelse med offentliggørelsen af resultatet af valgforsamlingen bekendtgøre muligheden for at udløse et afstemningsvalg ved indlevering af en anden kandidatliste.

Det betyder, at hvis der i sognet efterfølgende skulle være nogen, som er utilfredse med valgresultatet, kan de senest fire uger efter valgforsamlingen - altså senest tirsdag den 13. oktober  - indlevere en anden kandidatliste, og så skal der holdes et afstemningsvalg. Denne anden liste med kandidater skal være underskrevet af et antal stillere svarende til det antal menighedsrådsmedlemmer, der skal vælges i sognet. Afstemningsvalget skal i givet fald afholdes tirsdag den 17. november 2020.

Det valgte menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent den 29. november 2020.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce