Annonce
Esbjerg

Meningsmåling: Hver anden esbjergenser vil bo på Dokken

En meningsmåling, som Pedersen Group har fået foretaget, viser, at lidt flere 50 procent af esbjergenserne gerne vil have boliger på Dokken. Illustration C. F. Møller

En meningsmåling, som Bjarne Pedersen, manden bag ønsket om at bygge boliger på Dokken, har fået foretaget, viser, at lidt mere end halvdelen af de adspurgte esbjergensere synes meget godt eller godt om idéen.

Esbjerg: En gevaldig appelsin drattede ned i Esbjerg-ejendomsudvikler Bjarne Pedersens turban, da det forleden kom frem, at den svenske gigant Ikea vil bygge et 20.000 kvadratmeter stort møbelhus i Pedersens City Nord Retail Park i Kjersing, men den ihærdige direktør mangler fortsat at få realiseret drømmen om at bygge boliger på Dokken.

Hidtil er Bjarne Pedersen blevet bremset af Esbjerg Havns ledelse, borgmester Johnny Søtrup (V) og Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg, men han har aldrig givet op, og det er ikke gået ubemærket hen, at Bjarne Pedersen har bekostet et utal af helsidesannoncer i de lokale aviser for at påvirke politikerne og den offentlig opinion.

Nu har erhvervsmanden på Dokken også købt sin egen meningsmåling, som han referere i en ny en annonce, hvori han blandt andet skriver, at han glæder sig til at gøre Dokken levende sammen med en ny borgmester.

Tilfredshed med byen


  • I meningsmålingen spørges respondenterne også om, hvor tilfredse eller utilfredse de alt i alt er med at bo i Esbjerg? Her svarer 45 procent, at de meget tilfredse, mens 40 procent svarer, at de er tilfredse. 11 procent svarer, at de hverken er tilfredse eller utilfredse.
  • På spørgsmålet: I hvor høj eller lav grad oplever du i dag, at Esbjerg Havn er en del af byen?, svarer 16 procent i meget høj grad, mens 24 procent svarer i høj grad, 26 procent svarer i nogen grad og 20 procent svarer i mindre grad.
  • På spørgsmålet: I hvor høj eller lav grad tror du, at det kommende gangbro-projekt (Landgangen) vil forbinde byen og havnen bedre?, svarer 12 procent i meget høj grad, 22 procent svarer i høj grad, mens henholdsvis 29 og 11 procent svarer i nogen grad og i mindre grad.

I osteklokken

JydskeVestkysten har fået lov til at se meningsmålingen, som er foretaget af det anerkendte meningsmålingsinstitut, Megafon, og den viser, at lidt mere end 50 procent ønsker at bo på Dokken.

- Vi har med undersøgelsen ønsket at finde ud af, om byen gerne vil have liv og boliger på Dokken. Det kunne jo være, at vi i virkeligheden går rundt i vores egen osteklokke og tror på noget, der er helt forkert, siger Bjarne Pedersen.

Han er svært tilfreds med resultatet, der også viser, at blandt de unge mellem 18-29 årige mener helt op imod 80 procent at det enten er en god eller meget god idé, at opføre ungdomsboliger, almennyttige boliger og ejerboliger på Dokken.

- Det er de unge mennesker, vi skal leve af i fremtiden. Dem, som skal være med til få byens indbyggertal til at vokse, siger Bjarne Pedersen.

Annonce

Liv i Dokhavnen

Esbjerg Havn, borgmesteren og politikerne i Plan & Miljøudvalget har afvist Pedersens planer med henvisning til, at boliger vil skabe potentielle miljøkonflikter med de eksisterende havneaktiviteter, som dermed vil skulle vige pladsen for boligfolket. Megafon har ikke direkte spurgt målingens respondenter, om de tror, boligerne vil skabe miljøkonflikter, men på spørgsmålet om, hvorvidt det ville det være positivt eller negativt for Esbjergs udvikling, hvis der kom liv på den gamle Dokhavn, svarer 79 procent, at det er vil være enten meget positivt eller positivt, mens 12 procent svarer "hverken positivt eller negativt".

Hvor meget, Bjarne Pedersen har investeret i sin kampagne, ønsker han ikke at oplyse, men sammenlagt er der som minimum tale om flere hundredtusind kroner.

Meningsmålingen bygger på i alt 501 besvarelser fra 501 personer i alderen fra 18 til 70+. Personerne har været bosiddende i Esbjerg fra mindst et år til flere end ti år.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce