Annonce
Læserbrev

Meningsudvekslinger

Læserbrev: Hr. Rasmussen, kan vi konkludere at du er af den opfattelse at Mads Clausen var den helt store miljøsynder, som grundet økonomisk gevinst, bevidst valgte at dumpe giftig affald i egen baghave!

Det må du gerne helt konkret svare på!

Kender ikke dit motiv for at angribe investorerne til ferieparken, men tankerne bringer mig tilbage til den seneste finanskrise som ramte Nordals meget hårdt.

Du valgte at gå på landsdækkende TV og fik egnen til at fremstå som et sted ingen burde bosætte sig - er det samme agenda du er ude i nu?

Mange frivillige foreninger, forretningsdrivende og investorer gør en kæmpe indsats for at få egnen til at blomstre igen - det vi har mindst brug for lige nu er småborgerlige opstød som kun har egen profilering til formål. Lad bare de der har forstand på hvordan Himmark genoprettes håndtere dette, og lad os andre glædes over at Nordals igen vil blomstre.

Uanset bliver dette min sidste kommentar til dine indlæg, som ikke fortjener yderlig spalteplads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce