Annonce
Esbjerg

Mens der er lave påskeforhåbninger: SuperBrugsen udruster med kundeguides

Mathilde Mortensen og Anja Lauridsen stod fredag eftermiddag klar til at tage imod kunder og fortælle dem om butikkens retningslinjer for at undgå smitte. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Fanø har ikke de store forhåbninger til påsken, når det kommer til den traditionelle turisttrængsel, der holder gang i ferieøen. Alligevel vælger SuperBrugsen ikke at tage nogen chancer og har ansat fire guides, der skal sikre forsvarlige dagligvareindkøb.

Fanø: På trods af, at der ikke er de store forhåbninger om valfartende påsketurister til øens sommerhuse, tager SuperBrugsen Nordby ikke nogen chancer og stiller nu med et hold på fire såkaldte "kundeguides". Deres funktion bliver at fortælle alle kunder, hvilke forventninger dagligvarebutikken har til deres kunder hvad angår corona-retningslinjer og hygiejne, før de går ind i butikken. Tiltaget er til dels sat i gang, efter at en kunde udtrykte sin bekymring for de mange turister, der plejer at komme til øen på denne tid af året.

- Vi er nødt til at gå ud fra, at vi ikke ved bedre, end at vi ved, hvordan påsken var sidste år. I disse tider skal vi gardere os mod de turister, vi plejer at få ved at sikre, at kunderne kan handle uden at risikere smitte, siger Dennis Moshage, souschef i SuperBrugsen Fanø.

I flere uger har SuperBrugsen forsøgt sig med skilte og opfordringer på deres Facebook-side, men op til påsken vurderer souschefen, at den fysiske kontakt på afstand er mere effektiv.

- Typisk vil man respektere det lidt mere, når man får en personlig henvendelse. Det giver også mulighed for, at man kan få en dialog med kunderne om retningslinjerne. Et skilt virker bare ikke på samme måde, siger Dennis Moshage.

Strategisk vejledning

Kundeguiderne skal holde afstand til kunderne, og de kommer til at stå ude foran butikken. Som udgangspunkt er det meningen, at kunderne skal have en dialog med guiderne, før de går ind i butikken - dog kan kunderne ikke blive nægtet adgang, hvis de ikke vil indgå i dialog.

- Vi sætter det strategisk op, så de bliver mødt af oplysningerne, inden de bevæger sig ind i butikken. Ovre ved vores kundevogne har vi typisk et knudepunkt, så det vil være oplagt at placere en kundeguide der, siger Dennis Moshage.

Kundeguiderne har også muligheden for at holde folk ude foran butikken, hvis det vurderes, at der er for mange inde ad gangen. SuperBrugsen i Nordby har ifølge regeringens retningslinjer lov til at have 260 kunder i butikken.

- Vi kommer ikke til at læsse det antal herind bare fordi, det er det, vi må. Så man vil kunne blive nægtet adgang, hvis vi vurderer, at der er for mange inde i butikken, siger Dennis Moshage.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Sydjylland For abonnenter

Flere uddannelser er på vej, men de studerende siger igen nej til Syd- og Sønderjylland: Unge higer efter storbyens prestige

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Annonce