Annonce
Fodbold

Mens konkurrenterne ruster op: I Bayern tager de den stadig med ro

Uli Hoeness er ikke en mand, der har let til panik. Foto: Alexander Hassenstein/Scanpix
Selv om det endnu ikke er lykkedes at hente den eller de superstjerner, klubben havde lovet, er der tilsyneladende ingen panik i Bayern München. End ikke den største konkurrents oprustning giver anledning til andet end en kølig kommentar.

Det var en kommentar, man ikke kunne tiltro ret mange andre end Uli Hoeness.

Da Bayern München-præsidenten forleden blev bedt om at forholde sig til den voldsomme oprustning, konkurrenten fra Borussia Dortmund er i gang med op til den kommende sæson, sagde han køligt:

- Ja, ja, Borussia Dortmund har købt mange spillere, men om de har forstærket sig, finder vi ud af senere.

En kommentar møntet på spillere som Mats Hummels, Julian Brandt, Thorgan Hazard og Nico Schulz, der alle er eller har været inde omkring diverse landshold og af langt de fleste bliver betragtet som varer på allerøverste tyske hylde.

Men altså ikke nødvendigvis af Uli Hoeness.

Annonce

Fiasko bliver ikke tolereret

Den slags udtalelser kan tolkes efter temperament, men det synes åbenlyst, at Bayern München mere end nogen sinde har brug for at vise storhed og overskud.

Fordi mesterklubben endnu har til gode at lande den eller de forventede superstjerner. En forventning, der både ligger i klubbens dna, og som Uli Hoeness selv sørgede for at fodre, da han allerede i februar i tv-udsendelsen Doppelpass på SAT1 lagde op til store ting i sommerens transfervindue.

- Hvis De vidste, hvem der er på vej, sagde Hoeness dengang – uden at blive mere konkret.

Og det var måske godt nok, for indtil videre venter vi stadig. Lucas Hernandez fra Atletico Madrid, Benjamin Pavard fra Stuttgart og Jann-Fiete Arp fra HSV river næppe noget op med rødder i den store sammenhæng, og når man tænker på, at bestyrelsesformand Karl-Heinz Rummenigge efter nederlaget til Liverpool i Champions League i foråret sagde, at den slags fiaskoer ikke ville blive tolereret igen, ser truppen efter afskeden med blandt andre Robben, Ribery og Hummels noget tyndbenet ud.

To store navne lader vente på sig

Det kan og skal ændre sig, men den tyske presse kan i disse dage og uger ikke berette om ret meget andet end dem, der sandsynligvis ikke kommer til München i denne omgang.

Manchester Citys Leroy Sané har sommeren igennem været et varmt emne, men da han forleden optrådte på pressebilleder af klubbens spilledragt til den nye sæson, blev det af blandt andre den tyske avis tz tolket derhen, at han nok også skal spille i den dragt efter sommerferien.

Og heller ikke Bundesligaens mest varme, tyske angriber, Timo Werner, ser ud til at forlade sin klub, RB Leipzig, i denne omgang. Werners kontrakt udløber næste sommer, og meget tyder på, at Bayern venter et år med at slå til.

Så mens stort set samtlige storklubber i Europa ruster op, er Bayern München altså stadig i en slags mere eller mindre selvvalgt venteposition.

Uden at det altså får præsidenten til at gå i panik.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce