Annonce
Billund

Mens Lego House bygges: Billunds butikker holder ud indtil september

Lisbeth Baungaard Gammelmark ser frem til, at Lego House står færdigt. det medfører nye ændringer for byen - og hendes egen butik. Foto: Soffi Chanchira Larsen

Byens butikker klarer sig fortsat igennem generne fra byggeriet af Lego House. Med en dato sat for færdiggørelsen er der dog optimisme for fremtiden. Modstand har ifølge handelsstandsformand gjort de handlende stærkere.

Billund: I december blev flere byggeprojekter i Billund by sat på vågeblus, så butikkerne kunne gennemføre deres julehandel til mindst mulig gene for kunderne. I januar og februar er projekterne genoptaget, og butikkerne kan fortsat mærke det på omsætning og kunder.

- Det er selvfølgelig fortsat en udfordring, når den halve by er gravet op, lyder det fra handelsstandsformand Flemming Nørbygaard, der ejer Sportsmaster.

- Men vi glæder os over, at der er blevet sat en dato for, hvornår Lego House står færdigt. Så skal der være fest i byen, lover Flemming Nørbygaard, der har oplevet, at butikkerne i byen er rykket tættere sammen.

- Vi holder ikke flere møder, men vi får drøftet nogle ting på vores medlemsmøder, hvor vi får ja-hatten frem. Modgangen har gjort os stærkere, siger Flemming Nørbygaard.

Handlen i Billund

Er naturligt nok stærkt påvirket af flere byggerier i Billund by, herunder Lego House.Før jul blev det besluttet at give butikkerne en pause, så de kunne gennemføre julehandlen på lidt mere normal vis. Byggeriet blev i første omgang lovet færdigt i foråret 2016, men det bliver den 28. september 2017 før Lego House åbner dørene.

ABC Lavpris og Matas i Billund har ikke ønsket at udtale sig til artiklen.

Billund midtby har været under opgravning i et stykke tid. Det har gjort det vanskeligt for kunderne at komme igennem - og for butikkerne at holde gang i handlen. Arkivfoto: John Randeris

Talt kunder til rette

For Lisbeth Baungaard Gammelmark, indehaver af Beth Baun, endte det med en ok julehandel.

- Men det var en lang januar, men vi skal nok få åbningen at se, lyder det fra Lisbeth Baungaard Gammelmark, der før jul var lidt bekymret for, om butikken ville kunne holde ud, indtil Lego House stod færdigt.

- Nu kan vi se lys for enden af tunnelen, siger Lisbeth Baungaard Gammelmark, der er glad for, at butikkerne har været så godt orienteret undervejs.

- Det betyder, at vi har kunnet være meget oplysende over for kunderne og kunnet fortælle lidt mere, end de vidste i forvejen, og det har givet en positiv snak, for vi har virkelig måttet tale kunder til rette - en milliard gange, lyder det fra Lisbeth Baungaard Gammelmark - og for Lisbeth har det egentlig været det eneste, hun kunne gøre.

- Og så har vi selvfølgelig koncentreret os om at have lækre varer i egen butik. Butikkerne har lænet sig op ad hinanden, og det er jo ikke os, det handler om, men byggeriet, konstaterer Lisbeth Baungaard Gammelmark, der glæder sig til forårets og solens komme - for det er tiltrængt.

Annonce

Dårlig julehandel

Også for Fakta har byggeriet ifølge butikschef Michael Seneca været noget bøvl:

- Vi havde en hård jul og en omsætning et godt stykke under sidste år. Mange håndværkere har brugt vores parkeringsplads, og det har været svært for kunderne at finde én i perioder, siger Michael Seneca, der også ser åbningen af en ny og større Netto, som noget, der har spillet en rolle.

- Der var en vis nyhedsværdi midt i december, som jeg troede, ville falde med tiden, men det skete ikke rigtigt, lyder det fra Michael Seneca, der dog ser frem til at blive en af de nærmeste naboer til Lego House.

Mr. Ebbe og Ann-Bett er en af de butikker, der er særligt hårdt ramt. Hele vejen rundt om butikken er der gravet op, og det vil fortsætte et halvt år endnu, da der skal ny belægning på - det skal støbes og ikke asfalteres, og det betyder, at det er en lang proces.

- Vi mister omsætning hver dag. Det gør ondt, for det er en privatejet virksomhed og derfor af egne lommer, siger Søren Rosendahl, medindehaver af butikken. Han har som følge af byggeriet måttet sætte sine priser ned for at gøre sig synlig for kunderne.

Annonce
Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Sydjylland For abonnenter

Først blev han udnævnt til kronprins, siden blev han 'landsforvist': Søndag kan sønderjysk DF-darling stryge til tops i partiet

Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce