Annonce
Læserbrev

Mens vi venter på de nye sygeplejersker

Læserbrev: At uddanne sig til og at være sygeplejerske er en livslang læring og udvikling. Man kan ikke vide alt, når man står som nyuddannet og skal have sin første vagt og patient.

Hver 7. nyuddannede sygeplejerske er sygemeldt med stress! Dertil kommer de andre sygeplejersker, der også er sygemeldte. Det tærer på det faste personale og arbejdsmiljøet. Dette er ikke en kritik af vikarer - for uden dem var situationen endnu værre.

Vi skal turde tage ordentlig fat i arbejdsmiljøet i sundhedsvæsenet - for det nytter ikke, at vi blindt uddanner flere, hvis de ender i de samme statistikker, som de kollegaer, der allerede er uddannet. Det handler om kvalitet frem for kvantitet. Det handler om anerkendelse.

Så kære sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og hjælpere: I gør en kæmpe indsats og jeg vil arbejde for at jeres arbejdsmiljø og virkelighed bliver bedre. Vi skal have håndværket tilbage til sygeplejen!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce