Annonce
Sport

Mensing måtte udgå, da SønderjyskE hentede nederlag i sidste test

Kasper Christensen fremhævede særligt holdets evne til at præstere som et hold efter kampen. Han mente ikke, der var nogen spillere, der havde udmærket sig særligt i holdets træningskampe, men understregede, at alle kampe har været en kollektiv præstation. Arkivfoto

Tirsdag aften måtte SønderjyskE's håndboldherrer tage hjem fra Mårslet med et firemålsnederlag i holdets sidste kamp, inden det lørdag går løs for alvor.

Træningskamp: Personlige fejl og store, brændte chancher gav ifølge cheftræner Kasper Christensen SønderjyskE et nederlag i holdets sidste kamp uden betydning.

Modstanderen var Århus Håndbold, der havde vundet seks ud af deres syv træningskampe mod blandt andet Skjern Håndbold og Ribe-Esbjerg.

Det blev en kamp, der bød på fight, intensitet, agressivitet og masser af råberi fra både bane og bænk.

Første halvdel af kampen bestod af nogle svingende præstationer fra SønderjyskE's side, hvor holdet blandt andet havde en scoringspause på syv minutter. Holdene gik til pause med stillingen 18-13, efter hjemmeholdet scorede på straffekast efter tid.

Anden halvleg var anderledes kontinuerlig i præstationerne, men bar - foruden et solidt forsvar - særligt præg af, at de lyseblå havde svært ved at få bolden bag Århus-målmanden.

Kampen endte 29-25.

Annonce

Kampen i tal

Århus Håndbold - SønderjyskE: 29-25 (18-13)Stillinger i kampen: 4-1. 5-2, 8-6 9-9, 15-11, 28-22, 29-24

Tvivlsom Mensing

Efter kampen var cheftræner Kasper Christensen ved godt mod og havde da også overskud til at joke.

- Det fede ved træningskampe er, at når vi taber dem, kan vi vælge at sige, at vi kigger på indhold. Og når vi vinder dem, synes vi, det hele er godt, sagde han grinende og fortsatte i en mere alvorlig tone:

- Men det er trods alt bare træning, og det er på lørdag, det gælder. Jeg synes, vi har taget et godt skridt i dag med en markant bedre præstation end mod hollænderne i sidste uge og også bedre end i Skanderborg. Jeg synes, vi flytter nogle ting i dag.

Inden kampen fortalte han, at han særligt glædede sig til at få holdets angrebsspil prøvet af mod et så offensivt forsvar som Århus'.

- Vi lavede lige allesammen en fejl for meget og mere, end vi må. Set over hele kampen brænder vi også tre-fire åbne chancer mere, end vi skal og mere, end Århus gør. Det er ikke indhold, men detaljer og finish, der gør, at vi taber.

Aaron Mensing spillede stort set hele første halvleg og fik scoret tre mål, men ved pausen gik han let haltende, med sammenknebne øjne og en hånd i ryggen ud til omklædningsrummet. Han så slet ikke banen i anden halvleg.

- Mensing slår ryggen i første halvleg, så derfor satte vi ham ikke ind igen. Han kunne ikke have spillet den og er nok det, vi kalder tvivlsom til lørdag, men vi kender ikke omfanget endnu, fortalte Kasper Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce