Annonce
Sport

Merckx lider efter styrt: Det kunne have været forbi

Christian Hartmann/Reuters
Eddy Merckx erklærer sig heldig at have overlevet sidste måneds cykelstyrt, men kæmper med følgevirkninger.

Det cykelstyrt, som den tidligere superstjerne Eddy Merckx var udsat for i oktober, var værre end hidtil oplyst.

Den 74-årige belgier væltede, da han var på en cykeltur med en flok venner, og blev i hast fragtet til hospitalet med, hvad der viste sig at være alvorlige hovedskader.

- Hvis man vidste, hvad jeg har været igennem, ville man vide, at jeg har været meget heldig.

- Hvis ikke der tilfældigvis var kommet en sygeplejerske forbi, tror jeg, det havde været forbi, siger Eddy Merckx til det belgiske sportsmedie sporza.be.

Merckx anses som den bedste cykelrytter nogensinde, og listen over hans bedrifter i 1960'erne og 1970'erne er nærmest endeløs.

Han vandt både Tour de France og Giro d'Italia fem gange og er noteret for ikke mindre end 19 sejre i cykelsportens monumenter, der er betegnelsen for de fem største endagsløb i sæsonen.

Efter sit uheld tilbragte Merckx fem dage på hospitalet i den belgiske by Dendemonde, inden han blev udskrevet. Men han kæmper stadig med følgevirkningerne.

- Det går bedre nu, men tingene er ikke helt, som de skal være. Det er lidt for meget at forklare, men jeg skal gennemgå flere skanninger, og cykling er strengt forbudt, siger Merckx.

Onsdag døde en af historiens store ryttere, franskmanden Raymond Poulidor, som en overgang var Merckx' hårdeste rival i Tour de France.

Merckx siger til flere medier, at dødsfaldet har ramt ham hårdt.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på sporza.be
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce