Annonce
Billund

Mere affaldssortering er på vej: Her er de genbrugsbeholdere, du skal have stående i indkørslen

Med virkning fra næste år vil alle husejere have to genbrugsbeholdere til at stå foran deres hus. De to beholdere er ens, og der vil være tydeligt mærket på dem, hvad der skal puttes i dem. Foto: Billund Kommune.
Alle boligejere får en ekstra genbrugsbeholder til affaldet derhjemme. Dermed kommer alle husejere til at have tre genbrugsbeholdere stående foran deres huse. I dag har de to.

Billund Kommune: I løbet af det kommende års tid får alle boligejere fornøjelsen af endnu en affaldsbeholder foran deres hjem.

For at kunne vælge den rigtige størrelse affaldsspand til borgerne har Billund Kommune gennemført en række forsøg med borgerne og derigennem vurderet mængden af affald inden for de enkelte kategorier. Det har ført til, at man har valgt en affaldsspand på samme størrelse som den, borgerne i forvejen har.

Den genbrugsbeholder, som husejerne i forvejen kender, skal de beholde, men den skal fremover alene indeholde pap og papir. Den nye genbrugsbeholder har samme farve som den eksisterende, og den er opdelt, så der i det ene rum er plads til at aflevere mad- og drikkekartoner samt plast, mens der i den anden beholder er mulighed for at aflevere metal og glas.

Annonce

Genbrugsbeholderen med pap og papir kommer til at blive tømt hver sjette uge, mens den nye beholder, som indeholder både drikkekartoner, plast, metal og plast vil blive tømt hver tredje uge.

- Vi har valgt denne løsning, fordi den giver den bedste balance mellem pris og plads. Man får plads til sit affald uden at have store beholdere stående, siger Simon Nicolajsen Jørgensen (S), som er formand for teknik-, plan og kulturudvalget i Billund Kommune, ifølge en pressemeddelelse.

Mere skal genanvendes

Samtidig med den nye genbrugsbeholder får borgerne en rød miljøkasse. I den kan der afleveres farligt affald som batterier, elpærer eller affald, som er mærket som farligt.

Mad- og restaffaldet skal også i fremtiden afleveres, som det bliver i dag.

- Formålet med at sortere affald i flere kategorier er, at vi skal genanvende endnu flere af vores ressourcer til gavn for klima og miljø. Konkret betyder det, at vi skal smide mindre til restaffald og rest efter sortering og i stedet sortere mere, så vi for eksempel kan genanvende mælkekartoner, tekstilaffald, pap og lignende, forklarer Simon Nicolajsen Jørgensen.

Det er blevet vedtaget ved lov, at alle borgere skal kunne sortere deres affald i 10 forskellige fraktioner ved deres hjem. Billund Kommune regner med, at de nye genbrugsbeholdere bliver uddelt i begyndelsen af 2023, så de står klar senest den 1. marts næste år, hvor de skal tages i brug.

Formålet med at sortere affald i flere kategorier er, at vi skal genanvende endnu flere af vores ressourcer til gavn for klima og miljø. Konkret betyder det, at vi skal smide mindre til restaffald og rest efter sortering og i stedet sortere mere, så vi for eksempel kan genanvende mælkekartoner, tekstilaffald, pap og lignende.

Simon Nicolajsen Jørgensen (S), formand, plan- teknik- og kulturudvalget
Annonce
Billund For abonnenter

Nanna bad politikerne om tilskud til hjemmepassende forældre: Nu kan hun søge - og det giver ro på familielivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Nedgravet lig fundet i Kolding: To mænd og en kvinde sigtet for drab på efterlyst 43-årig

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - Nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Erhverv+ tager pulsen på nyt klimamærke: - Jeg tror, at de havde et klimamærke hernede i grøntafdelingen, og der valgte jeg da i hvert fald nogle asparges til

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-kedel

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Sønderborg

Kebabruller rykker ind i Sønderborg: - Det bliver byens absolut bedste

Haderslev For abonnenter

Ishockey i Vojens er for "M", hvad søvn og mad er for andre

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Annonce