Annonce
Varde

Mere end fordoblet: Salget af byggegrunde er eksploderet i Varde Kommune

På få måneder blev 20 nyudstykkede grunde på Vardegårdvej i det nordlige Varde solgt. Her er nogle af de huse, der nu er ved at tage form. Foto: Jacob Schultz
Supersalget af kommunale parcelhusgrunde i Varde Kommune vækker glæde hos borgmester Erik Buhl (V), der dog ikke helt kan forklare, hvad der er årsag til de mange salg.
Annonce

Varde: Underskrifterne er kommet i en lind strøm og har givet ekstra travlhed på Ejendomscentret i Varde Kommune. I år er salget af kommunale parcelhusgrunde nemlig mere end fordoblet i forhold til de seneste mange år.

Med tre måneder til årets udgang er der i 2020 indtil videre solgt 50 byggegrunde. Til sammenligning blev der i 2019 i alt solgt 22. Det glæder i høj grad borgmester Erik Buhl (V):

- Det er virkelig dejligt at se. Det viser også bare, at når vi har de rigtige grunde de rigtige steder, så er der også godt salg i dem, siger han.

Annonce

Tak til lokale

De nyudstykkede grunde på Vardegårdvej i det nordlige Varde står for den klart største del af årets salg. Her blev der på tre måneder meldt udsolgt af de 20 grunde, der var til salg i denne udstykningsetape.

Men faktisk er der sket salg i store dele af kommunen, og det kan måske især lokalbefolkningen rundt omkring takkes for, mener borgmesteren.

Solgte parcelhusgrunde 2015-2020

 • 2020: 50 - indtil videre
 • 2019: 22
 • 2018: 21
 • 2017: 24
 • 2016: 23
 • 2015: 18

- Det handler nok ikke alene om, at vi har satset på at sætte flere penge af til byggemodning. Også de forskellige lokalområder er ude og sælge deres eget område. Jeg tror, det har en enorm betydning og er med til at gøre det attraktivt at flytte til vores kommune, siger han og tilføjer, at omkring halvdelen af byggegrundene bliver solgt til tilflyttere.


Det er virkelig dejligt at se. Det viser også bare, at når vi har de rigtige grunde de rigtige steder, så er der også godt salg i dem.

Borgmester Erik Buhl (V)


Men om det faktisk er det, der er årsag til årets store salg, ved borgmester Erik Buhl ikke. Med coronakrisen kunne forventningen nemlig også nemt have været, at salget ville falde.

- Jeg tror, at det nok også er, fordi folk har haft god tid til at drøfte, hvad de skal. Men en helt konkret forklaring kan jeg ikke give. Vi vil selvfølgelig prøve at analysere på det, for kan vi lære lidt af det, så vi kan sælge ligeså mange næste år, så gør vi gerne det, siger han.

Annonce

Mere end 50

Af en oversigt fra Varde Kommune ses det, at der ikke siden 2007 har været solgt så mange kommunale parcelhusgrunde som nu. Dengang, før finanskrisen for alvor ramte, blev der solgt 77 grunde. Siden da og indtil i år er der blevet solgt mellem seks og 28 parcelhusgrunde årligt.

Årets salg når måske ikke 2007-rekorden, men det kan blive deropad. Det fortæller Birte Aas Dam, der sidder i køb og salg i Ejendomscentret i Varde Kommune.

Her er de solgte grunde

 • Agerbæk: Tranebærvej (1)
 • Ansager: Hejrevej (6)
 • Næsbjerg: Hovedgaden (1)
 • Oksbøl: Frejasvej (6)
 • Skovlund: Bjælkager (1)
 • Tistrup: Degnevænget (1) og Yderikparken (1)
 • Starup-Tofterup: Skorrehovej (1)
 • Varde: Højgårdsparken (2), Søndertoften (6) og Vardegårdvej (20 + 1 fra etape 1)
 • Ølgod: Grønnegade (1)
 • Årre: Hegnsgårdvej (1) og Lindegårdsparken (1)

- Jeg har en del forespørgsler og reservationer udover det, man allerede kan se, der er solgt. Der kommer helt sikkert salg af flere byggegrunde til private, og jeg er sikker på, at vi ikke nøjes med de 50, siger hun.

Ifølge Birte Aas Dam kan priserne heller ikke forklare årets supersalg, for de er nemlig ikke blevet justeret.

- Vi har ikke gjort noget specielt for det herfra. I nogle områder kan man købe til højeste bud uden mindstepris, men det har vi jo gjort i flere år. Det er heller ikke de grunde, vi har solgt specielt af, siger hun og tilføjer, at der lige nu fortsat er 177 kommunale parcelhusgrunde til salg.

Foruden parcelhusgrundene er der også i år sat underskrift på mange kommunale erhvervsarealer. Indtil videre er der solgt 19537 kvadratmeter i år mod samlet 4000 kvadratmeter i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

DBU-formand genvalgt

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Regionalt

En af de største stigninger nogensinde: Men i Syd- og Sønderjylland falder smitten fortsat de fleste steder

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce