Annonce
Tønder

Mere hæder til sønderjysk film

Hos Ole Caspersen, der her ses til den lokale premiere på Onkel, fik holdet bag filmen overrakt nyhden om et skulderklap fra Landbrugets Kulturfond. Arkivfoto: Jacob Schultz
Tirsdag aften modtog filmen Onkel et skulderklap og 10.000 kroner fra Landbrugets Kulturfond. Skulderklappet blev uddelt i Løgumkloster hos Ole Caspersen, hvor holdet bag filmen var samlet.
Annonce

Løgumkloster: Det er allerede blevet til en japansk filmpris og nomineringer til JydskeVestkystens kulturpris, fire Robert-priser og tre Bodil-priser, og nu er der endnu mere hæder til den sønderjyske film Onkel.

Landbrugets Kulturfond har således valgt at give produktionsselskabet bag filmen et skulderklap.

- Vi tildeler Onkel skulderklappet, fordi filmen på en indlevende måde skildrer menneskelige relationer i en autentisk fortælling om, hvordan livet på landet også er. Det er skildret med dyb forankring i generationers landbokultur, fortæller Gert Karkov, næstformand i Landbrugets Kulturfond, i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

- Det er en film, som når man ser den, så bliver man fuldstændig opslugt af den.

Det er en film, som når man ser den, så bliver man fuldstændig opslugt af den.

Gert Karkov, næstformand i Landbrugets Kulturfond

Annonce

Mødte op

Gert Karkov mødte tirsdag aften op i Løgumkloster hos Ole Caspersen, der i filmen spiller dyrlægen Johannes. Ole Caspersen havde samlet holdet bag filmen til middag, og forsamlingen fik overrakt nyheden om skulderklappet, som bliver fulgt af et bevis og 10.000 kroner.

Gert Karkov mener, at mediebilledet ofte viser danskere med en stresset hverdag. Der er filmen Onkel en modvægt.

- Der er i landbokulturen i sig selv en rutine i dagligdagen. Dyrene skal fodres og malkes, og året har sin gang med forår, sommer, efterår og vinter, og der er nogle gøremål. Det afspejler sig i det liv, der leves, siger han.

Landbrugets Kulturfonds skulderklap bliver givet til personer og tovholdere bag aktiviteter, der støtter fremme af landbokulturen her i landet. Og det er ikke noget, der sker mange gange om året ifølge Gert Karkov.

- Det er under fem. Det er nogle, vi giver, når nogle gør sig særligt bemærket og særligt har vist et initiativ, fortæller Gert Karkov.

Ud over skulderklappene uddeler fonden priser i forbindelse med konkurrencer, og nogle gange støtter den også formål, der søges penge til. Fondens bestyrelse udpeges af Landbrug & Fødevarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce