Annonce
Tønder

Mere hæder til sønderjysk film

Hos Ole Caspersen, der her ses til den lokale premiere på Onkel, fik holdet bag filmen overrakt nyhden om et skulderklap fra Landbrugets Kulturfond. Arkivfoto: Jacob Schultz
Tirsdag aften modtog filmen Onkel et skulderklap og 10.000 kroner fra Landbrugets Kulturfond. Skulderklappet blev uddelt i Løgumkloster hos Ole Caspersen, hvor holdet bag filmen var samlet.

Løgumkloster: Det er allerede blevet til en japansk filmpris og nomineringer til JydskeVestkystens kulturpris, fire Robert-priser og tre Bodil-priser, og nu er der endnu mere hæder til den sønderjyske film Onkel.

Landbrugets Kulturfond har således valgt at give produktionsselskabet bag filmen et skulderklap.

- Vi tildeler Onkel skulderklappet, fordi filmen på en indlevende måde skildrer menneskelige relationer i en autentisk fortælling om, hvordan livet på landet også er. Det er skildret med dyb forankring i generationers landbokultur, fortæller Gert Karkov, næstformand i Landbrugets Kulturfond, i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

- Det er en film, som når man ser den, så bliver man fuldstændig opslugt af den.

Annonce

Det er en film, som når man ser den, så bliver man fuldstændig opslugt af den.

Gert Karkov, næstformand i Landbrugets Kulturfond

Mødte op

Gert Karkov mødte tirsdag aften op i Løgumkloster hos Ole Caspersen, der i filmen spiller dyrlægen Johannes. Ole Caspersen havde samlet holdet bag filmen til middag, og forsamlingen fik overrakt nyheden om skulderklappet, som bliver fulgt af et bevis og 10.000 kroner.

Gert Karkov mener, at mediebilledet ofte viser danskere med en stresset hverdag. Der er filmen Onkel en modvægt.

- Der er i landbokulturen i sig selv en rutine i dagligdagen. Dyrene skal fodres og malkes, og året har sin gang med forår, sommer, efterår og vinter, og der er nogle gøremål. Det afspejler sig i det liv, der leves, siger han.

Landbrugets Kulturfonds skulderklap bliver givet til personer og tovholdere bag aktiviteter, der støtter fremme af landbokulturen her i landet. Og det er ikke noget, der sker mange gange om året ifølge Gert Karkov.

- Det er under fem. Det er nogle, vi giver, når nogle gør sig særligt bemærket og særligt har vist et initiativ, fortæller Gert Karkov.

Ud over skulderklappene uddeler fonden priser i forbindelse med konkurrencer, og nogle gange støtter den også formål, der søges penge til. Fondens bestyrelse udpeges af Landbrug & Fødevarer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce