Annonce
Tønder

Mere mad og drikke midt på gaden

Gæsterne har taget udeserveringen foran Hostrups Hotel i Søndergade i Tønder så meget til sig, at ejerne ønsker at udvide prøveperioden året ud. Det er der nu givet grønt lys for. Foto: Uwe Iwersen
Tønder Kommune forlænger forsøgsordning med udeservering på selve Søndergade foran Hostrups Hotel. Erfaringerne skal indgå i fremtidige planer omkring udformningen af Mølledam-området i Tønder.

TØNDER: Sommeren igennem har der været udeservering på en træforhøjning med blomster-indhegning foran det nyrenoverede Hostrups Hotel i Tønder. Forsøgsordningen, der lægger beslag på en kørebane af Søndergade, var i første omgang kun tænkt frem til efteråret, men forsøget forlænges nu frem til årsskiftet.

Det sker efter ansøgning fra hotellets ejere, Kirsten og Lars Svensen, der har bedt om at forlænge muligheden for servering på gaden, for på den måde at afprøve, hvorvidt også byens julegæster tager imod tilbuddet.

Annonce

Erfaringer

Ansøgningen er faldet i god jord hos medlemmerne af teknik- og miljøudvalget, der i fuld enighed har forlænget prøveperioden til også at omfatte november og december.

Afgørende for beslutningen er blandt andet, at prøveperioden vil kunne forlænges, og at den planlagte evaluering kan køres sideløbende, samt, at det ikke vil konflikte med projektet for Mølledammen.

Netop projektet omkring Mølledammen er første etape af i byrums- og klimatilpasningsplanen for Tønder Midtby, der tages fat på først i det nye år. Evaluering af sommerens erfaringer foran Hostrups Hotel, skal give et bud på, hvordan trafikken kan håndteres på Søndergade, hvis arealet bliver udlagt som et permanent udeserveringsareal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce