Annonce
Kolding

Mere nethandel har givet vækst hos emballagevirksomhed i corona-krisen

Smurfit Kappa Danmark, der også tæller to fabrikker i Baltikum, har oplevet vækst under corona-krisen. I Danmark er omsætningen øget 10 procent og 25 procent på de baltiske fabrikker, fortæller administrerende direktør Ole Møller Hansen. Arkivfoto: Søren Gylling
Internethandlen er steget under corona-krisen, og det er en af de faktorer, der medvirker til, at Smurfit Kappa, der er specialist i bølgepap, har øget omsætningen i Danmark med 10 procent under corona-krisen. Virksomheden forventer, at 2020 bliver bedre end sidste år.

Kolding: Mens butikkerne var lukket i første fase af corona-krisen, blev der i stor stil handlet over nettet, og det har givet ekstraarbejde hos Smurfit Kappa, der leverer emballage. Derudover har emballagevirksomhedens kunder inden for fødevareindustrien efterspurgt mere emballage.

- Corona i sig selv er jo ikke positiv. Men for os som forretning har det været positivt. Vi sælger i dag mange løsninger til e-business, handel over nettet, som kræver en del emballage. Det er et af vores vækstområder, siger Ole Møller Hansen, der er administrerende direktør i Smurfit Kappa Danmark, der samlet beskæftiger cirka 680 ansatte.

Emballagevirksomhedens danske afdeling har hovedsæde i Kolding, hvor der arbejder cirka 350, derudover er der fem danske fabrikker og to fabrikker i Baltikum, der hører under Smurfit Kappa Danmark. Samlet beskæftiger koncernen 46.000 på verdensplan.

Annonce

- Corona er ikke så dårlig for os, når vi kigger isoleret på forretningen. Øllene bliver for eksempel ikke tappet på barerne, men skal hjem til kunderne. Det betyder mere emballage. Så i Baltikum har vi en vækst på 25 procent fra starten af året til i dag, og i Danmark har vi vækstet 10 procent, siger Ole Møller Hansen.

Mindre sygefravær

Virksomheden tilbød i midten af april at teste medarbejdere for antistoffer, for at se, hvor mange, der havde haft corona. 450 blev testet og ti blev testet positive, men der har ikke været smittekæder på nogle af fabrikkerne.

- Der er grund til at rose medarbejdernes indstilling under corona-krisen, det er medvirkende til, at vi forventer, at 2020 bliver bedre end 2019. Sygefraværet er faktisk gået ned under covid-krisen. Det tæller også på plussiden, siger Ole Møller Hansen.

Selskabet har netop offentliggjort regnskabet for 2019, der viser et lille fald i omsætning til 1,193 milliarder kroner fra 1,214 milliarder kroner i 2018, mens resultatet før skat gik fra et minus på 24 millioner kroner til et overskud på 28,1 millioner kroner. Faldende råvarepriser har hjulpet med at forbedre resultatet og samtidig er produktiviteten skruet op. Og nu er der udsigt til, at 2020 bliver endnu bedre en 2019.

Samtidig har virksomheden medvind i forhold til at levere et produkt, hvor der er tænkt på miljø og bæredygtighed.

- Det er helt sikkert noget, som forbrugerne kigger efter. Mere og mere går over til papir. Vores produkt er jo nedbrydeligt. Det er også derfor, det ikke ligger og flyder i vejkanten. Det forsvinder efter et par måneder og bliver til jord. Vi har et meget miljørigtigt produkt, hvor der er sporbarhed, siger Ole Møller Hansen.

Det dansk hovedkontor af Smurfit Kappa ligger i Kolding, hvor der er cirka 350 ansatte på fabrikken. De har haft ekstra travl under corna-krisen. - Vi sælger i dag mange løsninger til e-business, handel over nettet, som kræver en del emballage, siger administrerende direktør Ole Møller Hansen. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce