Annonce
Vejen

Mere plads til motorcyklerne

Jimmi Kjær og MC Syd glæder sig til, at byggeriet står klart og kan tages i brug. PR Foto
MC Syd i Sdr. Hygum savner plads og har taget fat på byggeriet af en ny, stor butik.

Sdr. Hygum: MC Syd i Sdr. Hygum er beviset på, at en virksomhed ikke behøver ligge ved en motorvej eller i en større by for at skaffe kunder. Det handler om de rigtige varer og den rigtige betjening.

Derfor er der behov for endnu en tilbygning hos motorcykelbutikken på Ribevej i Sdr. Hygum.

- Vi mangler plads. Der er ikke mange ledige kvadratmeter i vores nuværende bygninger, og derfor har vi valgt at bygge til, siger indehaver Jimmi Kjær.

Annonce
Sådan ser en tegning af den nye bygning ud. Vægbeklædning bliver dog den samme som i de hidtidige bygninger. PR Foto

Klar til foråret

Byggeriet bliver 545 kvadratmeter i grundplan og på omkring 300 kvadratmeter på første sal, hvor der også vil være udstilling af motorcykler.

- Spærrene til bygningen kommer i uge 33, og vi forventer at være færdige en gang i november, men det primære er at have det hele på plads, når næste års forårshandel starter, siger Jimmi Kjær.

Det er kun fire år siden, MC Syd senest tog et nybyggeri i brug, men mange finder til Sdr. Hygum, når det gælder motorcykler, og der står altid mindst 300 motorcykler i butikken.

- Vi købte huset ved siden af for at have muligheden for at brække det ned og bygge den nye butik, og vi glæder os til at vise den frem til vores kunder, men også til selv at have mere plads at arbejde på, noterer Jimmi Kjær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce