Annonce
Debat

Mere seksualundervisning, mindre sexisme, flere selvsikre unge mennesker

Annonce

Læserbrev: Skolerne har altid sagt, at de gør de unge mennesker klar til den virkelige verden, men fuldfører de nu også det? De styrker de unge i det faglige, men ikke om deres krop, grænser, køn og sex.

Vi har brug for, at seksualundervisning bliver obligatorisk, fordi det vil gøre de unge mennesker klar til at gebærde sig i den virkelige verden. Grænser, sex og den digitale verden spiller en stor rolle i deres kommende liv. Hvis eleverne ikke lærer, hvordan de skal håndtere dette, bliver de hurtigt kastet i ilden. Her kan det ende galt for dem, hvis ingen har lært dem, hvad de skal gøre. Vi har bare et problem: På læreruddannelsen bliver de ikke undervist i, hvordan de skal formidle en seksualundervisning. Dette er nok også en af grundende til, at man ikke får specielt meget undervisning i det. Kommende lærere mangler viden, så de kan være mere velforberedte og klar til at formidle det videre.


Det er vigtigt, at de unge kan få stillet deres nysgerrighed omkring emnet, som er så tabubelagt.


Manglen på seksualundervisningen har gjort skade nok allerede. Hvis man bare kigger på hele sexismedebatten, så ser vi en masse mennesker, som ikke har lært om grænser og om, hvad man må og ikke må. Selvom jeg godt ved, at vi lever i et samfund, hvor vi ikke vil erkende at have overtrådt andres grænser, og at der ikke er nogen, der har gjort noget forkert. Nogle er endda slet ikke klar over, at de har overtrådt en grænse, fordi at offeret for det aldrig har lært at sige nej.

Det er vigtigt, at de unge kan få stillet deres nysgerrighed omkring emnet, som er så tabubelagt. Det vil skabe en tryghed og åbenhed i hele dialogen om et ellers meget privat emne. Det fjerner også skammen omkring de følelser, som man ikke ved om er forkert eller rigtig. De kan blive bekræftet i deres følelser og grænser, som kan give dem en bredere forståelse for dem som individ. Det vil kunne hjælpe dem i situationer, hvor de har brug for at kunne sige nej. Der vil selvfølgelig også være nogle, som ved meget om emnet i forvejen og er mere åbne, men det kan vel kun gavne de andre?

Efter at have haft en snak med andre på min skole fandt jeg ud af, at de ligesom mig kun havde få timer i skolen, hvor de havde seksualundervisning. Selvom vi kommer fra mange forskellige skoler, er svaret det samme. Vi manglede seksualundervisning og husker kun at have haft en uge i perioden 7 - 9 klasse. Er det ikke for lidt? På sex og samfunds hjemmeside kan du gøre noget ved det med en underskrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce