Annonce
Læserbrev

Mere, Svend Åge, mere!

Læserbrev: Jeg skal på det kraftigste anbefale Svend Åge Kjærsgaard Møller fra Esbjerg, at han vedbliver med at skrive lignende læserbreve, som det JV bragte den 9. august, hvori, Svend Åge, kommer med sin analyse af valget.

Det er lige præcis hjemmestrikkede analyser, som dem Svend Åge kommer med den 9. august, der nok skal give DF medvind igen. "Vælgerne fik nok", og Venstre sagde også fra, over for DF's vægelsindede og usmagelige politik - sikke en analyse!

Nej - danskerne ønsker fortsat en meget stram udlændingepolitik - og det ved de resterende politiske partier jo selvfølgeligt godt - hvorfor skulle S og V ellers forsøge på at agere "stramme" i udlændingepolitikken under valgkampen - selvfølgelig for at kapre vælgere. Og navnlig Socialdemokraterne fik jo, på forbilledligt vis, givet danskerne indtrykket af, "at den nuværende udlændingepolitik består", som Mette Frederiksen jo gentog gang på gang i valgkampen.

Desværre ved vi nu, at Mette Frederiksen løj overfor danskerne igen.

Danmark skal snart modtage kvoteflygtninge, og ydelserne til de fremmede i vores samfund er igen støt stigende.

Så kære Svend Åge - skriv endelig flere læserbreve - og lad dig evt. inspirere lidt af Mette Frederiksens og De Radikales nye udlændingepolitik. Eller måske du kunne skrive lidt om, hvornår det bliver Arnes tur til at komme på pension?

Det ville give DF lidt tiltrængt medvind - så klø endelig på!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Håbet, tålmodigheden og planetariet

Det synes at være en evighed siden, at dørene blev stænget i Orion Planetariet i Jels. I september 2016 meddelte bestyrelsen i Orion II Fonden, som har drevet planetariet, at der ville blive lukket med virkning fra den 1. januar 2017. Det kan godt være, at lyset blev slukket i kuppelsalen i planetariet, men der var stærke kræfter i form af en arbejdsgruppe, som ville det anderledes. Hen mod julehøjtiden i 2017 blev arbejdsgruppen projekt offentliggjort her i avisen. Kort fortalt gik gruppens ide ud på at få etableret en fulldome-biograf i planetariet, og desuden skulle der være en opsigtsvækkende udstilling af de mange PH-lamper, som Louis Poulsen har liggende i deres skatkammer. Lyset. Sådan er projektet blevet kaldt. Et passende navn til et projekt, som handler om at skabe et univers med fokus på stjerner og design. Lige omkring årsskiftet 2017/2018 satte styregruppen så fart på en økonomisk indsamling, hvor det på ganske kort tid lykkedes at få tilsagn om 300.000 kroner fra virksomheder, foreninger samt private. Det var et signal om, at den lokale opbakning var til stede. Med pengene i baghånden blev der udarbejdet et projektforslag, og alle forhåbninger har i store dele af 2019 hvilet på et forventet tilsagn fra en enkelt fond. Nærmest helt henne på målstregen – efter ellers at have udtrykt respekt og anerkendelse omkring projektet – blev det til et nej fra den pågældende fond. Arbejdsgruppen er – om end ikke slået tilbage til start – men dog bragt ud af kurs. Men lader sig ikke slå ud. Nu er der kontakt til to andre fonde, som her i første kvartal af 2020 har bebudet et svar. Det handler altså om tålmodighed. Masser af tålmodighed. Intet kommer af sig selv, og arbejdsgruppen, som opererer ganske frivilligt i håbet om at kunne få genåbnet planetariet, giver ikke op. Arbejdsgruppen lever fortsat med det klare mål at få skabt et nyt fyrtårn for Jels og for Vejen Kommune. Set fra sidelinjen er der sikkert dem, som mener, at det ikke bliver til noget med projekt Lyset. Måske får de ret. Forhåbentlig får de ikke. Glasset er fortsat halvt fyldt. For når alt kommer til alt, så er projektet med Lyset i planetariet på Søvej i Jels så ganske klart værd at vente på. At håbe på. Lige nu er det en helt oplagt turistattraktion, vi venter på. Og lad os slutte med et citat fra en John Mogensen-skæring: Tålmodighed er en dyd, hvis man gider at vente… GOD SØNDAG

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce