Annonce
Læserbrev

Mere, Svend Åge, mere!

Læserbrev: Jeg skal på det kraftigste anbefale Svend Åge Kjærsgaard Møller fra Esbjerg, at han vedbliver med at skrive lignende læserbreve, som det JV bragte den 9. august, hvori, Svend Åge, kommer med sin analyse af valget.

Det er lige præcis hjemmestrikkede analyser, som dem Svend Åge kommer med den 9. august, der nok skal give DF medvind igen. "Vælgerne fik nok", og Venstre sagde også fra, over for DF's vægelsindede og usmagelige politik - sikke en analyse!

Nej - danskerne ønsker fortsat en meget stram udlændingepolitik - og det ved de resterende politiske partier jo selvfølgeligt godt - hvorfor skulle S og V ellers forsøge på at agere "stramme" i udlændingepolitikken under valgkampen - selvfølgelig for at kapre vælgere. Og navnlig Socialdemokraterne fik jo, på forbilledligt vis, givet danskerne indtrykket af, "at den nuværende udlændingepolitik består", som Mette Frederiksen jo gentog gang på gang i valgkampen.

Desværre ved vi nu, at Mette Frederiksen løj overfor danskerne igen.

Danmark skal snart modtage kvoteflygtninge, og ydelserne til de fremmede i vores samfund er igen støt stigende.

Så kære Svend Åge - skriv endelig flere læserbreve - og lad dig evt. inspirere lidt af Mette Frederiksens og De Radikales nye udlændingepolitik. Eller måske du kunne skrive lidt om, hvornår det bliver Arnes tur til at komme på pension?

Det ville give DF lidt tiltrængt medvind - så klø endelig på!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Varde For abonnenter

Friskole med politikertække i nabokommune: Skoleleder kan smile over tilstrømning fra Esbjerg

Annonce