Annonce
Haderslev

Mere tryghed på busstationen

Syd- og Sønderjyllands Politi, Haderslev Kommune samt Sydtrafik og Tide Bus gennemførte i sidste uge en tryghedsvandring på Haderslev Busstation. Foto: Haderslev kommune
Politiet i Haderslev og SSP i Haderslev Kommune har i den seneste periode øget sit fokus på busstationen i Haderslev efter enkelte henvendelser om støjende adfærd, der skaber utryghed omkring Haderslev Busstation.

Politiet i Haderslev har de seneste måneder i øget omfang haft fodpatruljer til stede på busholdepladsen i byen. Politiet samarbejder desuden med Haderslev Kommune, Sydtrafik og Tide Bus om tiltag, der kan øge den oplevede tryghed i området.

Det øgede fokus fra myndighedernes side kommer efter enkelte henvendelser, hvor borgere oplever, at det kan være utrygt at opholde sig på busstationen om aftenen og efter mørkets frembrud.

Vicepolitiinspektør Søren Rønnov, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis områdecenter i Haderslev og Vejen, understreger, at målt på antallet af anmeldelser, er busstationen et ganske trygt sted at opholde sig.

Annonce

”De seneste måneder har der været enkelte anmeldelser om mindre alvorlige forhold, hvor nogle borgere for eksempel har været generet af støjende adfærd fra unge, som har opholdt sig ved stationen. Så generelt er busstationen et ganske fredeligt område. Men som konsekvens af anmeldelserne har vi i en periode øget vores patruljering i området. Og vi har samtidig en god dialog med Haderslev Kommune i forhold til forebyggende tiltag, for eksempel bekymringssamtaler med de unges forældre, hvis det bliver nødvendigt,” fremhæver Søren Rønnov.

Haderslev Kommune understreger, at de også har fokus på situationen.

”Lige nu oplever vi, at der er nogle mindre grupper af unge, der opholder sig en del på busstationen. De gør ikke noget ulovligt, men det kan godt opleves som utrygt at opholde sig alene på busstationen, hvis der også sidder en gruppe unge og stemningen er høj.

Derfor forsøger vores SSP-medarbejdere at komme i dialog med de unge, lytter til dem og giver dem indblik i, hvilke fritidsmuligheder der ellers ligger i vores kommune”, siger Hassan Najem, der er hotspotchef og leder af SSP og forebyggelse i Haderslev Kommune.

Syd- og Sønderjyllands Politi laver en rapport med anbefalinger på baggrund af tryghedsvandringen, der skal danne grundlag for den videre proces.

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere gennemført vandringer i Haderslevs natteliv, i særligt udsatte boligområder i Esbjerg og i et udsat erhvervsområde i Padborg

Annonce
Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Annonce