Annonce
Haderslev

Mere tryghed på busstationen

Syd- og Sønderjyllands Politi, Haderslev Kommune samt Sydtrafik og Tide Bus gennemførte i sidste uge en tryghedsvandring på Haderslev Busstation. Foto: Haderslev kommune
Politiet i Haderslev og SSP i Haderslev Kommune har i den seneste periode øget sit fokus på busstationen i Haderslev efter enkelte henvendelser om støjende adfærd, der skaber utryghed omkring Haderslev Busstation.

Politiet i Haderslev har de seneste måneder i øget omfang haft fodpatruljer til stede på busholdepladsen i byen. Politiet samarbejder desuden med Haderslev Kommune, Sydtrafik og Tide Bus om tiltag, der kan øge den oplevede tryghed i området.

Det øgede fokus fra myndighedernes side kommer efter enkelte henvendelser, hvor borgere oplever, at det kan være utrygt at opholde sig på busstationen om aftenen og efter mørkets frembrud.

Vicepolitiinspektør Søren Rønnov, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis områdecenter i Haderslev og Vejen, understreger, at målt på antallet af anmeldelser, er busstationen et ganske trygt sted at opholde sig.

Annonce

”De seneste måneder har der været enkelte anmeldelser om mindre alvorlige forhold, hvor nogle borgere for eksempel har været generet af støjende adfærd fra unge, som har opholdt sig ved stationen. Så generelt er busstationen et ganske fredeligt område. Men som konsekvens af anmeldelserne har vi i en periode øget vores patruljering i området. Og vi har samtidig en god dialog med Haderslev Kommune i forhold til forebyggende tiltag, for eksempel bekymringssamtaler med de unges forældre, hvis det bliver nødvendigt,” fremhæver Søren Rønnov.

Haderslev Kommune understreger, at de også har fokus på situationen.

”Lige nu oplever vi, at der er nogle mindre grupper af unge, der opholder sig en del på busstationen. De gør ikke noget ulovligt, men det kan godt opleves som utrygt at opholde sig alene på busstationen, hvis der også sidder en gruppe unge og stemningen er høj.

Derfor forsøger vores SSP-medarbejdere at komme i dialog med de unge, lytter til dem og giver dem indblik i, hvilke fritidsmuligheder der ellers ligger i vores kommune”, siger Hassan Najem, der er hotspotchef og leder af SSP og forebyggelse i Haderslev Kommune.

Syd- og Sønderjyllands Politi laver en rapport med anbefalinger på baggrund af tryghedsvandringen, der skal danne grundlag for den videre proces.

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere gennemført vandringer i Haderslevs natteliv, i særligt udsatte boligområder i Esbjerg og i et udsat erhvervsområde i Padborg

Annonce
Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Haderslev

Millionerne ruller ind med ny aftale: Nu kan Aarø få penge til nye boliger

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce