Annonce
Læserbrev

Mere tryghed til borgerne

Annonce

Læserbrev: Danmark er et godt land. Men desværre er der steder, hvor man ikke føler sig tryg ved at færdes. Mange - ikke mindst ældre og kvinder - er bange for at færdes frit. Det skal vi overhovedet ikke finde os i heller ikke i Sønderborg Kommune.

Derfor skal vi have mere politi og flere politikadetter, mere synlig politi patruljering – og politiet skal stresse bander og rockere der, hvor de er. Forbrydelse skal være dyrt, når det opdages. Og risikoen for afsløring skal være stor.

Derfor støtter vi også øget overvågning; i tog og taxaer, ved grænsen, på veje, på gågader og i boligområder.

Politiet er i en nødsituation, som bringer minder om politiets situation under besættelsen. Den gang blev politiet blandt andet øget med reservepolitibetjente og flere af reservepolitibetjentene gjorde efter besættelsen god fyldest i politikorpset.

Mens vi venter på at der bliver uddannet mere politi, det tager flere år at få uddannet, må vi aktivt gøre noget mere for at understøtte retssamfundet.

Vi skal have politifrivillige - ligesom i Tyskland – der skal være med til at skabe mere tryghed i lokalsamfundet ved at patruljere steder som eksempelvis gågader, parker, banegårde, offentlige bygninger som skoler, daginstitutioner m.m. Hvert år er der også i Sønderborg Kommune en del hærværk, som koster skatteborgerne mange penge, og de politifrivillige kan dermed understøtte det stærkt pressede politi, som ellers ikke kan roses nok for deres indsats også i denne svære tid.

Det her må ikke vente meget længe, så lad os i Sønderborg Kommune starte i det små med at få frivillige, ustraffede borgere, under ordnede forhold til at yde kommunen og dermed også politiet en hjælpende hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce