Annonce
Læserbrev

Mere vareproduktion i Danmark, der er mere miljøvenlig. Hvordan?

Annonce

Læserbrev: Kristian Jensen fra Venstre har sagt, at vores forbrug var så stort, at skulle alle have samme forbrug pr. indbygger krævede det fire jordkloder, og der er vist kun to lande foran Danmark nemlig Katar og USA.

Det interessante ved Kristan Jensens udtalelse var, at han ønskede produktion og forbrug skulle ske mere lokalt, og sker det, falder transporten både over verdenshavene og landtransport over hele Europa, hvilket helt naturligt medfører mindre beskæftigelse og økonomisk vækst modsat det, både han selv og hans parti, Venstre, mener er det vigtigste af alt, når der tales om den højeste beskæftigelse nogensinde, der kun er kommet ved belastning af miljø og dermed forurening, co2 udledning.

Normalt må det være sådan, at lokalt fremstillede varer er billigst i modsætning til varer fra/til eksempelvis Kina, hvor der er store transportafstande. Jeg er tilhænger af frihandel, men vil også have disse transportudgifter indregnet i varepriserne. Vi skal naturligvis have co2-afgifter, som bør tilbageføres til befolkningen, så de ikke har social slagside ligesom man har gjort i Canada. Når varerne i langt større udsstrækning fremstilles her i landet kan mange flere komme i arbejde, og vi kan nedsætte arbejdstiden. Vi skal også have indført en borgerløn i stedet for mange sociale ydelser. Vor velfærd kan sagtens helt anderledes komme i top. Bare væk med spekulation i jord og penge. Jeg synes, at det er latterligt, at man i Esbjerg igen diskuterer, om vi fortsat kan bevare vore lokale biblioteker. Vore biblioteker er et vigtigt oplysnings- og kulturgode, som vi ikke bare sætte over styr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce