Annonce
Nordtyskland

Merkel lover støtte til til Femern-tunnel

Efter sit møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag udtrykte forbundskansler Angela Merkel sin uforbeholdne støtte til tunnelen under Femern Bælt.

FEMERN: Forbundskansler Angela Merkel bakker uden forbehold op om den faste forbindelse under Femern Bælt.

- Vi er enige om, at den for Danmark så vigtige forbindelse under Femern Bælt nu skal sættes i værk så hurtigt, som det juridisk er muligt, forklarede Angela Merkel, efter hun torsdag mødtes med statsminister Lars Løkke Rasmussen i Berlin.

Merkel og Lars Løkke Rasmussen kom også ind på de forsinkelser, der har været undervejs i det omstridte, milliarddyre projekt.

Den 19 kilometer lange tunnel skulle egentlig allerede have været færdig i år. Men for blot tre uger siden måtte den slesvig-holstenske trafikminister Bernd Buchholz fra det liberale FDP erkende, at en yderligere udsættelse bliver nødvendig. En afgørelse i henhold til den tyske planlov vil således først være på plads ved udgangen af 2018. Oprindelig var forventningen, at godkendelsen kunne være på plads til sommer.

Annonce

Vi er enige om, at den for Danmark så vigtige forbindelse under Femern Bælt nu skal sættes i værk så hurtigt, som det juridisk er muligt.

Angela Merkel

Stor modstand

Planlægningen på den tyske side tager uventet lang tid, blandt andet fordi der i Tyskland har der været langt over 10.000 indsigelser mod planerne. Men selv når en godkendelse er på plads, kan der indtræde yderligere problemer. Det forventes nemlig, at miljøaktivister og færgerederier vil indbringe den kommende planlovsgodkendelse for den tyske forfatningsdomstol.

Danmark finansierer tunnellen mellem Puttgarden på Femern og på Lolland helt på egen hånd. Tyskland skal udelukkende betale for den nødvendige infrastruktur på land i den tyske ende af tunellen.

Tilhængerne forventer stærke erhvervsmæssige impulser fra den faste forbindelse. Modstanderne frygter til gengæld skader på naturen og negative konsekvenser for turismen i det østlige Holsten - specielt under byggefasen.

En milepæl

Forbundsmyndighederne har allerede modtaget den nødvendige dokumentation for etablering af skinnenettet umiddelbart ved tunellens udmunding fra De tyske statsbaner, Deutsche Bahn. Projektleder Bernd Homfeldt betegner dette som en milepæl og forklarer, at dokumentationen for de efterfølgende, nødvendige strækninger kan indleveres allerede i løbet af de kommende måneder.

/SHZ

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce