Annonce
Sport

Messi er Europas målkonge for tredje sæson i træk

Stringer/Ritzau Scanpix
Med 36 mål i den spanske liga vinder Lionel Messi prisen for at score flest mål i Europas største ligaer.

FC Barcelonas argentinske angriber Lionel Messi slutter som topscorer i Europa for tredje år i træk.

Med sine 36 mål på 34 kampe i den spanske liga vinder den argentinske anfører prisen Den Gyldne Støvle, der gives til den spiller med flest mål i Europas største ligaer.

Nærmeste forfølger er Paris Saint-Germains franske stjerneskud Kylian Mbappe med 33 mål i den franske liga.

Mbappe skulle score fire gange i PSG's franske ligakamp mod Reims fredag aften for at slå Messi, men formåede kun at score et enkelt.

De tre europæiske topscorerpriser i træk er rekord, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har ikke tænkt på prisen overhovedet. Vi er stadig ved at bearbejde, hvad der skete mod Liverpool, og jeg tænker ikke på personlige priser, siger Lionel Messi på en pressekonference forud for den spanske pokalfinale mellem Barcelona og Valencia.

Messi og Barcelona tabte semifinalen i Champions League til Liverpool 0-4 for få uger siden.

Lionel Messis to sidste spanske ligamål i sæsonen blev lavet mod Eibar i sidste spillerunde. Kampen endte 2-2.

Tæller man alle turneringer med, har den argentinske målræv scoret 50 mål i 49 kampe i sæsonen. 12 af dem blev lavet i Champions League, og to blev scoret i pokalturneringen.

I sidste sæson scorede Messi 34 mål i 36 kampe i ligaen, mens Barcelona-anføreren i sæsonen 2016/2017 scorede 37 mål i 34 kampe.

Messis målrekord i den spanske liga lyder på vanvittige 50 mål i 37 kampe. Den blev sat i 2012. I alle turneringer i den sæson scorede Messi hele 73 mål.

Samme sæson scorede den daværende rival i Real Madrid Cristiano Ronaldo 46 mål i den spanske liga.

I kalenderåret 2012 slog Lionel Messi legendariske Gerd Müllers målrekord med utrolige 91 mål i 69 kampe.

Lionel Messi har i alt scoret 419 mål i den spanske liga på 452 kampe, hvilket er flest af alle nogensinde. Nummer to på listen er Cristiano Ronaldo med 312 mål.

Nærmeste forfølger er den spanske målskytte Telmo Zarra, der havde sin storhedstid i Athletic Bilbao fra 1940 til 1955 og scorede 251 mål.

I alt har Messi scoret 602 mål i sine 686 kampe for FC Barcelona i alle turneringer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce