Annonce
Sport

Messi fejrer Ballon d'Or-pris med rekord-hattrick i sejr

Albert Gea/Reuters
Lionel Messi nåede 35 hattrick i den spanske liga, da FC Barcelona lørdag slog Real Mallorca 5-2.

Lionel Messi var atter i fokus, da FC Barcelona lørdag aften kørte Real Mallorca over på hjemmebane.

Barcelona vandt opgøret i Primera Division 5-2, og Messi scorede et hattrick, som sendte ham øverst på topscorerlisten.

Barcelona strøg også til tops i ligaen med en bedre målscore end Real Madrid, da begge hold har 34 point.

Det var Messis hattrick nummer 35 i ligaen, og dermed er han den spiller i historien med flest hattrick i den bedste spanske række, skriver La Liga på Twitter.

Lionel Messi blev inden kampen hyldet på grønsværen for i ugens løb at have modtaget France Footballs Ballon d'Or-pris for sjette gang.

Messis børn var inde på banen og deltage i hyldesten af det argentinske fænomen.

I det syvende minut var Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen hurtig til at sætte spillet i gang, og keeperen fandt med en lang aflevering Antoine Griezmann. Franskmanden spurtede ned og løftede bolden i mål til 1-0.

Så var der spillet over et kvarter, uden at Messi havde scoret, men det lavede stjernen hurtigt om på med et smukt mål.

I det 17. minut modtog Messi bolden uden for feltet, drejede rundt og afsluttede, så bolden sejlede elegant i mål, og så var Barcelona foran 2-0.

Så lignede det tegningen til et decideret overfald på Mallorca, men Barcelona holdt igen, og pludselig reducerede gæsterne.

Ante Budimir blev spillet fri og under pres drejede kroaten fikst bolden i nettet til 1-2.

Det kunne Messi naturligvis ikke tolerere, så argentineren øgede til 3-1 med en afslutning på kanten af feltet seks minutter senere.

Der var endnu en drømmescoring inden pausen. Barcelona kombinerede, og det blev afsluttet med et brag af et hælspark af Luis Suarez, der på den måde øgede til 4-1.

Efter en time havde Barcelona ikke scoret yderligere, og så kunne Budimir med sin anden scoring i stedet reducere til 2-4 på et hovedstød.

Naturligvis måtte Lionel Messi svare igen, og det skete i det 82. minut, da argentineren i feltet hamrede bolden op i krogen og dermed blev noteret for sit hattrick og altså nummer 35 af slagsen.

Messi kom dermed også forbi Real Madrids Karim Benzema på topscorerlisten og topper nu med 12 ligamål i denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce