Annonce
Sport

Messi går forrest med hattrick mod miniputnation i VM-test

Argentinas store stjerne anser ikke holdet for at være blandt VM-favoritterne, siger han efter venskabskamp.

Lionel Messi havde pudset målnæsen, da Argentina natten til onsdag dansk tid vandt 4-0 mod Haiti i en venskabskamp hjemme i hovedstaden Buenos Aires

Angriberen fra FC Barcelona scorede tre mål i kampen, der er del af i Argentinas forberedelser til næste måneds VM i Rusland.

Sergio Agüero fra Manchester City scorede en enkelt gang på et oplæg fra Messi.

Sejren over verdensranglistens nummer 108 er ikke det, Messi lægger mest vægt på.

- Det var mere det, at vi fik taget afsked med vores tilhængere og vist, at vi kommer til Rusland med håb, siger Messi.

Argentina tager nu videre til Barcelona for at forberede sig på gruppekampene mod Island, Kroatien og Nigeria.

Selv om Argentina er nummer fem på verdensranglisten, så nedtoner Messi forventningerne.

- Vi kommer ikke som favoritter, fordi vi havde det svært i kvalifikationen, men vi træner godt og vil give det et forsøg, siger han om chancen for, at Argentina kan føje en tredje VM-titel til de to foregående fra 1978 og i 1986.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce