Annonce
Sønderborg

Mesterlære i Nordborg: Liverpool-trænere holder fodboldskole for børn

Til daglig træner 32-årige Daniel Mapp-Jones de bedste fodboldtalenter blandt unge fra 6-23 års alderen i Liverpool. Torsdag formiddag var han i Nordborg for at lave fodboldskole for 21 danske spillere. Foto: André Thorup
Fra torsdag i uge 31 står den på intensiv fodboldskole i Nord-Als Boldklub med trænere fra Liverpool Academy. Her kan børn og unge lære af nogen af de bedste trænere i branchen.
Annonce

Nordals: Det var lige ved og næsten, at corona-pandemien nåede at sætte en stopper for den særlige fodboldskole, som Nord-Als Boldklub for tredje gang i år kan kalde sig vært for: Liverpool Fodboldskole.

- Der var tale om at aflyse skolen og i stedet få besøg til efteråret, men så ændrede England på reglerne for udrejser. Nu skulle trænerne ikke være i 14 dages karantæne, når de kom hjem igen, og så gik det stærkt med at skaffe tilmeldinger, fortæller Jesper Smidemann, der til daglig er Old Boys-formand i Nord-Als Boldklub, men i disse dage er skoleleder for Liverpool Fodboldskolen.


Jeg føler mig meget heldig, at jeg kan rejse rundt i verden og udføre et arbejde, som jeg elsker at lave

Daniel Mapp-Jones, fodboldtræner hos Liverpool Academy


I første omgang nåede 16 unge spillere at tilmelde sig, men indenfor den sidste uge har yderligere fem børn henvendt sig til klubben med et ønske om at spille med. De 21 spillere kommer fra vidt omkring - nogle fra Sønderborg, Esbjerg og også helt fra Køge.

Med så få deltagere, kan alle spillerne regne med personlig feedback fra de dygtige Liverpool-trænere. Foto: André Thorup

- Vi er rigtig glade for, at børnene kan få oplevelsen her hos os. Og det er specielt fedt i år, hvor Liverpool har vundet det meste af det, der kan vindes, fortæller Jesper Smidemann med henvisning til, at det i år lykkedes for Liverpool FC at vinde den engelske liga for første gang i 30 år.

Annonce

Opdelt træning

De unge mennesker deltager i tre intensive træningsdage, hvor de får kyndig og personlig vejledning af de professionelle trænere fra Liverpool-akademiet. Torsdag morgen var første dag og her blev spillerne delt op i to grupper efter deres aldre.

De ældste blev trænet af Paul Lankertis, mens den walisiske træner Daniel "Danny" Mapp-Jones stod for det yngste hold.

På tre dage når de unge mennesker også at møde nogle nye kammerater. Foto: André Thorup

Sprog er ingen hindring i fodboldens verden, for selv de yngre spillere fangede Dannys pointer og vejledning på banen. Efter en øvelse, hvor to hold spillere skiftes til at angribe og forsvare målet, bliver de kaldt sammen til en hurtig instruks.

- What should the players without the ball always be doing, spørger Daniel Mapp-Jones gruppen af de yngste spillere.

- Hvad skal spillerne uden bolden altid gøre, oversætter en af forældrene, der hjælper til med fodboldskolen.

- Finde et hul, bliver der forsigtigt sagt fra gruppen, og dét kan træneren sagtens forstå uden oversættelse.

Nord-Als Boldklub og Liverpool FC samarbejder endnu en gang om en fodboldskole i Nordborg. I tre dage trænes der efter metoder og dyder præcis som det gøres på The Liverpool Academy. Foto: André Thorup

- Exactly right! Find a hole. Make yourself visible, siger Daniel Mapp-Jones begejstret.

Inden han sender holdet afsted på pause for at få frugt og vand, så efterspørger han stadig, at de kommunikerer mere på banen - selvom han godt forstår, at børnene lige har mødt hinanden.

Annonce

Udveksling af viden

De oversættende fædre på banen hjælper til med afviklingen af øvelserne, og så observerer de, hvad de professionelle trænere gør, så de kan bruge nogle elementer i deres egen træning.

- Jeg træner min søns hold her i klubben, så det er helt sikkert godt at blive inspireret af deres tilgange, fortæller Frank Andersen, der hjælper til hos den yngste gruppe.

Den bedste spiller på hver fodboldskole bliver inviteret til en uges træning med de bedste ungdomstalenter i Liverpool. Foto: André Thorup

For trænerne fra Liverpool er det også en oplevelse at komme rundt omkring i Danmark.

- Det er skønt at være tilbage i Nordborg. Her er gode mennesker, der har taget godt i mod os, og de er gode til at opvarte os, fortæller Daniel Mapp-Jones på engelsk i spisepausen.

Han har rejst rundt i hele verden med Liverpool Academy, men som han selv siger, så føler han sig altid hjemme på en grøn plæne.

- Jeg føler mig meget heldig, at jeg kan rejse rundt i verden og udføre et arbejde, som jeg elsker at lave, siger han grinende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce