Annonce
Tønder

Mesterskabsdrømmen kørt i pit: Ole Petersens mesterskab eksploderede med bagdækket

Ole Petersen måtte køre i pit med et eksploderet bagdæk, efter at han var blevet påkørt. Et pitstop, der kostede ham mesterskabet.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Racerkøreren Ole Petersen fra Bredebro måtte se sig slået, da mesteren i årets Danish Supertourisme Turbo-klasse skulle findes i weekenden på Padborg Park. En påkørsel betød, at det mesterskab, han var storfavorit til at vinde, gled ham af hænde.

Padborg/Bredebro: Det blev ikke til den ventede sejrsfest for den unge racerkører, Ole Petersen og hans team, da sæsonfinalen i Danish Supertourisme Turbo-klassen (DST) blev kørt i den forgangne weekend på Padborg Park.

Ole Petersen var før weekendens løb på en sikker førsteplads i serien, og var 30 point foran konkurrenterne. Men Ole Petersen blev påkørt i første heat, og måtte køre i pit med et punkteret bagdæk. Det ærgrer naturligvis Ole Petersen.

- Vi havde egentlig en ok fart i bilen, vi var bare lidt uheldige, at en gæstekører valgte at påkøre os. Bagdækket eksploderede, og jeg var nødt til at køre i pit. Det ødelagde vores chance for at tage mesterskabet, forklarer Ole Petersen.

Annonce

- Bagdækket eksploderede, og jeg var nødt til at køre i pit. Det ødelagde vores chance for at tage mesterskabet

Ole Petersen, racerkører

En god sæson

At mesterskabet ikke kom til Bredebro i denne sæson, er en ekstra bitter pille at sluge for Ole Petersen. For langt det meste af sæsonen har han tilbragt i den sjove ende af tabellen.

- Vi har været i toppen stort set hele sæsonen, og har ført den sidste halvdel. At det så lige er uheldigt, at der kommer en og påkører mig, det er ikke lige en superfed slutning på det hele. Men sådan er det nogen gange. Ræs er ikke altid retfærdigt, lyder det videre fra en skuffet Ole Petersen.

Han kan ikke helt sige sig fri for at være lidt bitter over, at sæsonen skulle slutte på denne måde. Han føler, at påkørslen måske var forsætlig.

- Man kan jo ikke sige, om det er gjort med vilje, men man kan da have tankerne om det. Det lignede en bevidst handling, men det er ikke noget, jeg kan bevise, fortsætter han.

Tager en tænkepause

Ole Petersen og teamet bag har endnu ikke besluttet, hvad der nu skal ske. Og om de overhovedet vil fortsætte endnu en sæson.

- Nu har vi valgt lige at trække stikket et par uger, og lige tænke os om, hvad vi har lyst til at gøre. Det er ikke sjovt at bruge en masse tid og penge på noget, og så kommer der en den sidste weekend og ødelægger det hele, lyder det fra Ole Petersen.

Efter weekendens afsluttende løb på Padborg Park kunne Martin Andersen hæve mesterskabstrofæet, mens Ole Petersen altså måtte nøjes med den ærgerlige andenplads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce