Annonce
Tønder

Mesterskabsdrømmen kørt i pit: Ole Petersens mesterskab eksploderede med bagdækket

Ole Petersen måtte køre i pit med et eksploderet bagdæk, efter at han var blevet påkørt. Et pitstop, der kostede ham mesterskabet.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Racerkøreren Ole Petersen fra Bredebro måtte se sig slået, da mesteren i årets Danish Supertourisme Turbo-klasse skulle findes i weekenden på Padborg Park. En påkørsel betød, at det mesterskab, han var storfavorit til at vinde, gled ham af hænde.

Padborg/Bredebro: Det blev ikke til den ventede sejrsfest for den unge racerkører, Ole Petersen og hans team, da sæsonfinalen i Danish Supertourisme Turbo-klassen (DST) blev kørt i den forgangne weekend på Padborg Park.

Ole Petersen var før weekendens løb på en sikker førsteplads i serien, og var 30 point foran konkurrenterne. Men Ole Petersen blev påkørt i første heat, og måtte køre i pit med et punkteret bagdæk. Det ærgrer naturligvis Ole Petersen.

- Vi havde egentlig en ok fart i bilen, vi var bare lidt uheldige, at en gæstekører valgte at påkøre os. Bagdækket eksploderede, og jeg var nødt til at køre i pit. Det ødelagde vores chance for at tage mesterskabet, forklarer Ole Petersen.

Annonce

- Bagdækket eksploderede, og jeg var nødt til at køre i pit. Det ødelagde vores chance for at tage mesterskabet

Ole Petersen, racerkører

En god sæson

At mesterskabet ikke kom til Bredebro i denne sæson, er en ekstra bitter pille at sluge for Ole Petersen. For langt det meste af sæsonen har han tilbragt i den sjove ende af tabellen.

- Vi har været i toppen stort set hele sæsonen, og har ført den sidste halvdel. At det så lige er uheldigt, at der kommer en og påkører mig, det er ikke lige en superfed slutning på det hele. Men sådan er det nogen gange. Ræs er ikke altid retfærdigt, lyder det videre fra en skuffet Ole Petersen.

Han kan ikke helt sige sig fri for at være lidt bitter over, at sæsonen skulle slutte på denne måde. Han føler, at påkørslen måske var forsætlig.

- Man kan jo ikke sige, om det er gjort med vilje, men man kan da have tankerne om det. Det lignede en bevidst handling, men det er ikke noget, jeg kan bevise, fortsætter han.

Tager en tænkepause

Ole Petersen og teamet bag har endnu ikke besluttet, hvad der nu skal ske. Og om de overhovedet vil fortsætte endnu en sæson.

- Nu har vi valgt lige at trække stikket et par uger, og lige tænke os om, hvad vi har lyst til at gøre. Det er ikke sjovt at bruge en masse tid og penge på noget, og så kommer der en den sidste weekend og ødelægger det hele, lyder det fra Ole Petersen.

Efter weekendens afsluttende løb på Padborg Park kunne Martin Andersen hæve mesterskabstrofæet, mens Ole Petersen altså måtte nøjes med den ærgerlige andenplads.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];