Annonce
forside

Mette Bock: Kunstnere skal blande sig i samfundsdebatten

Kulturminister Mette Bock har inviteret kunstnere, meningsdannere, politikere, forskere og ledere i kulturlivet til at diskutere kunstens rolle i samfundet til Røddingmødet 2018Foto: Martin Ravn

Kulturminister Mette Bock havde inviteret arkitekter, skuespillere, direktører og andre kulturpersonligheder til Rødding Højskole til at diskutere kunstens rolle i samfundsdebatten, da der for tredje år i streg blev afholdt Røddingmøde.

Annonce

Røddingmødet: Skal en kunstner tage del i den offentlige debat, og i så fald hvordan? Kulturpersonligheder fra hele landet var onsdag og torsdag samlet på Rødding Højskole for at blive klogere på netop disse spørgsmål.

Det var kulturminister, Mette Bock, der stod i spidsen for arrangementet, der for tredje år i træk fandt sted på Danmarks ældste højskole i Rødding.

- Kunst har betydning for os alle sammen. Det er ligesom at trække vejret. Vi lægger ikke mærke til, at vi gør det, men vi kan ikke leve uden det, sagde ministeren om årets tema.

Det var en broget flok af kulturpersonligheder, som kulturministeriet havde inviteret til Røddingmødet. Lige fra sangeren Peter A.G til Jens Smærup Sørensen, der er forfatter og formand for projektstøtteudvalget for Litteratur ved Statens Kunstfond. De lidt over 60 deltagere var samlet på højskolen til to dage med oplæg, workshops og debatter. Alle havde de fokus på kunstens eller kunstnerens rolle i samfundet og den offentlige debat.

Ministeren lagde ikke skjul på, at hun havde en klar forventning med årets tema.

- Det er mit håb, at flere, der arbejder med kunst, eller som kunstner byder ind i samfundsdebatten. Ikke kun når der er problemer, men også når vi diskuterer løsninger og nye forslag, sagde hun.

Det er mit håb, at flere, der arbejder med kunst, eller som kunstner byder ind i samfundsdebatten. Ikke kun når der er problemer, men også når vi diskuterer løsninger og nye forslag

Mette Bock Kulturminister
Annonce

En tradition

Det var daværende kulturminister Bertel Haarder, som fik ideen til det første Røddingmøde, der blev afholdt i 2016. Efterfølgende har Mette Bock fortsat konceptet, som hun nu efter tre år kalder en tradition.

De sidste tre år har Rødding Højskole således dannet rammerne for årets møde og emne, som skifter fra år til år. Sidste gang var det medierne, der var på dagsorden, mens det altså i år var kunstens tur.

Spørger man ministeren, er Røddingmødet en tradition, der er kommet for at blive, også når hendes tid som minister en dag er forbi.

- Jeg er helt sikker på, at den der en gang efterfølger mig bliver ved med at afholde Røddingmødet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg For abonnenter

"Skammelige angreb": Tømrermester er overrasket over hård tone - men glæder sig over grønt lys til omstridt Fanø-byggeriprojekt

Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce