Annonce
Billund

Mette elsker naturen: Her har man ikke forbindelse til wi-fi – men til sig selv

Jeg elsker naturen! Så direkte lyder det fra Mette Lykke-Bøndergaard, der stort set hver eneste dag hopper i det tøj, vejret kræver, for at komme ud og gå en tur. Foto: Alex Hermann
Der findes ikke dårligt vejr - kun uhensigtsmæssig påklædning. Det er filosofien for Mette Lykke-Bøndergaard, der dagligt går lange ture i naturen. Hun inviterer også andre med på turene for at få flere til at få øjnene op for naturen.

Billund: Gode oplevelser, motion og afstresning.

Det er bare nogle af de ting, Mette Lykke-Bøndergaard føler, hun oplever, når hun bevæger sig rundt ude i naturen. Derfor kan hun ikke undvære sin daglige gåture, som giver hende ro i sindet og gør hendes hverdag bedre.

- Jeg er ude og gå hver dag. Jeg elsker naturen, og det vil jeg gerne gøre noget for, at flere får øjnene op for. For naturen kan bare noget, fortæller Mette Lykke-Bøndergaard, som derfor har taget initiativ til at få flere mennesker med ud at gå.

Via Facebook-gruppen ”Bevæg dig for livet – Billund – Mette Lykke-Bøndergaard” inviterer hun alle, der har interesse for det, med på gåture rundt i deres lokalområde.

Annonce

Mette Lykke-Bøndergaard

- 52 år.

- Arbejder som selvstændig zoneterapeut fra hjemmet på Plougslundvej 107 i Billund.

- Inviterer andre med på sine gåture. Via Facebook-gruppen "Bevæg dig for livet - Billund - Mette Lykke-Bøndergaard" kan man se, hvilke ture, der er planlagt.

Vejret er ingen hindring

For Mette Lykke-Bøndergaard er det væsentligt, at hun hver dag er ude i naturen for at bevæge sig. Det klassiske foreningsliv faldt aldrig rigtigt i hendes smag, så hun binder hellere vandrerstøvlerne for at se nærmere på lokalområdet.

- Jeg har hund, så jeg er ude at gå hver eneste dag i en halv til en hel time. Men jeg går gladelig alligevel, og jeg aflyser ikke på grund af vejret. Jeg har den opfattelse, at der ikke er noget, der hedder dårligt vejr, der er kun uhensigtsmæssig påklædning, siger Mette Lykke-Bøndergaard.

Den 52-årige zoneterapeut er selvstændig med udgangspunkt i privatboligen på Plougslundvej i Billund. De daglige gåture giver hende et afbræk og en afslapning som intet andet.

- Hvis jeg trænger til at tænke, går jeg en god lang tur og holder et par pauser undervejs. Er der noget, man går og grubler over, er det glemt, når man kommer hjem. På den måde kan naturen bare et eller andet, siger Mette Lykke-Bøndergaard.

Naturen stresser af

Mette Lykke-Bøndergaards gåture strækker sig typisk over et par timer. I weekenden kører hun og hendes mand gerne andre steder hen for her at opleve naturen på nærmeste hold.

I naturen oplever hun, hvordan den stress, der i løbet af dagen har fundet vej til kroppen, langsomt forsvinder igen.

- Stress er en udfordring for mange, men ude i naturen kan man ikke skynde på noget. Tingene tager den tid, de tager. Det er muligt, at der ikke er nogen wi-fi-forbindelse, men der er til gengæld forbindelse til en selv, siger Mette Lykke-Bønderaard.

Ude i naturen er der ingen stress og jag. Tingene tager den tid, de tager. Der er heller ingen forbindelse til wifi - men der er forbindelse til en selv. Foto: Alex Hermann

Inviterer andre med

Mette Lykke-Bøndergaard meldte sig som gå-vært, da DGI og DIF tidligere på efteråret satte gang i den landsdækkende kampagne ”We walk”, der havde til formål at få flere mennesker til at bevæge sig. Hun besluttede at fortsætte initiativet på egen hånd og inviterer derfor ofte andre med på sine gåture.

- Jeg binder mig ikke fast på noget bestemt tidspunkt. Jeg lægger turene op i gruppen på Facebook, og så kan folk melde sig til, hvis de vil og kan, siger Mette Lykke-Bøndergaard, der tager rollen som gå-vært seriøst.

Ruten er derfor gået igennem på forhånd, så gruppen ikke løber ind i overraskelser i form af eksempelvis vejarbejde, ligesom Mette Lykke-Bøndergaard gerne vil kunne svare præcist og korrekt, hvis hun bliver spurgt, om personer med rollator kan deltage.

- Det handler om at sørge for, at folk har det godt. Det ligger i værtsrollen, at man tager initiativ og sørger for, at alle har en god oplevelse, og at der kommer lige så mange med hjem, som tog med ud, siger Mette Lykke-Bøndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce