Annonce
Billund

Mette elsker naturen: Her har man ikke forbindelse til wi-fi – men til sig selv

Jeg elsker naturen! Så direkte lyder det fra Mette Lykke-Bøndergaard, der stort set hver eneste dag hopper i det tøj, vejret kræver, for at komme ud og gå en tur. Foto: Alex Hermann
Der findes ikke dårligt vejr - kun uhensigtsmæssig påklædning. Det er filosofien for Mette Lykke-Bøndergaard, der dagligt går lange ture i naturen. Hun inviterer også andre med på turene for at få flere til at få øjnene op for naturen.

Billund: Gode oplevelser, motion og afstresning.

Det er bare nogle af de ting, Mette Lykke-Bøndergaard føler, hun oplever, når hun bevæger sig rundt ude i naturen. Derfor kan hun ikke undvære sin daglige gåture, som giver hende ro i sindet og gør hendes hverdag bedre.

- Jeg er ude og gå hver dag. Jeg elsker naturen, og det vil jeg gerne gøre noget for, at flere får øjnene op for. For naturen kan bare noget, fortæller Mette Lykke-Bøndergaard, som derfor har taget initiativ til at få flere mennesker med ud at gå.

Via Facebook-gruppen ”Bevæg dig for livet – Billund – Mette Lykke-Bøndergaard” inviterer hun alle, der har interesse for det, med på gåture rundt i deres lokalområde.

Annonce

Mette Lykke-Bøndergaard

- 52 år.

- Arbejder som selvstændig zoneterapeut fra hjemmet på Plougslundvej 107 i Billund.

- Inviterer andre med på sine gåture. Via Facebook-gruppen "Bevæg dig for livet - Billund - Mette Lykke-Bøndergaard" kan man se, hvilke ture, der er planlagt.

Vejret er ingen hindring

For Mette Lykke-Bøndergaard er det væsentligt, at hun hver dag er ude i naturen for at bevæge sig. Det klassiske foreningsliv faldt aldrig rigtigt i hendes smag, så hun binder hellere vandrerstøvlerne for at se nærmere på lokalområdet.

- Jeg har hund, så jeg er ude at gå hver eneste dag i en halv til en hel time. Men jeg går gladelig alligevel, og jeg aflyser ikke på grund af vejret. Jeg har den opfattelse, at der ikke er noget, der hedder dårligt vejr, der er kun uhensigtsmæssig påklædning, siger Mette Lykke-Bøndergaard.

Den 52-årige zoneterapeut er selvstændig med udgangspunkt i privatboligen på Plougslundvej i Billund. De daglige gåture giver hende et afbræk og en afslapning som intet andet.

- Hvis jeg trænger til at tænke, går jeg en god lang tur og holder et par pauser undervejs. Er der noget, man går og grubler over, er det glemt, når man kommer hjem. På den måde kan naturen bare et eller andet, siger Mette Lykke-Bøndergaard.

Naturen stresser af

Mette Lykke-Bøndergaards gåture strækker sig typisk over et par timer. I weekenden kører hun og hendes mand gerne andre steder hen for her at opleve naturen på nærmeste hold.

I naturen oplever hun, hvordan den stress, der i løbet af dagen har fundet vej til kroppen, langsomt forsvinder igen.

- Stress er en udfordring for mange, men ude i naturen kan man ikke skynde på noget. Tingene tager den tid, de tager. Det er muligt, at der ikke er nogen wi-fi-forbindelse, men der er til gengæld forbindelse til en selv, siger Mette Lykke-Bønderaard.

Ude i naturen er der ingen stress og jag. Tingene tager den tid, de tager. Der er heller ingen forbindelse til wifi - men der er forbindelse til en selv. Foto: Alex Hermann

Inviterer andre med

Mette Lykke-Bøndergaard meldte sig som gå-vært, da DGI og DIF tidligere på efteråret satte gang i den landsdækkende kampagne ”We walk”, der havde til formål at få flere mennesker til at bevæge sig. Hun besluttede at fortsætte initiativet på egen hånd og inviterer derfor ofte andre med på sine gåture.

- Jeg binder mig ikke fast på noget bestemt tidspunkt. Jeg lægger turene op i gruppen på Facebook, og så kan folk melde sig til, hvis de vil og kan, siger Mette Lykke-Bøndergaard, der tager rollen som gå-vært seriøst.

Ruten er derfor gået igennem på forhånd, så gruppen ikke løber ind i overraskelser i form af eksempelvis vejarbejde, ligesom Mette Lykke-Bøndergaard gerne vil kunne svare præcist og korrekt, hvis hun bliver spurgt, om personer med rollator kan deltage.

- Det handler om at sørge for, at folk har det godt. Det ligger i værtsrollen, at man tager initiativ og sørger for, at alle har en god oplevelse, og at der kommer lige så mange med hjem, som tog med ud, siger Mette Lykke-Bøndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce