Annonce
Varde

Mette er førstedame i bagerbutikken: - Det skal være sjovt at gå på arbejde hver dag - og ikke kun fordi der er ostekage og vandbakkelser

Mette Christiansen og Billund Bageri har masser af sødt på lager - og der kommer jævnligt nye lækre sager til salg. Foto: Lise Nørgaard
39-årige Mette Christiansen fra Agerbæk har været førstedame i Billund Bageri i et halvt år. Hun sælger næsten 150 sandwiches om dagen og lægger vægt på en positiv stemning - altid. For hende er det vigtigt at holde fast i det, der virker og tilføje nye, lækre varianter.

Billund/Agerbæk: Mette Christiansen blev ansat som medarbejder hos Billund Bageri i 2015 og var så væk en kort overgang. Nu er hun vendt tilbage som butikschef eller førstedame, som det også hedder.

- Jeg blev spurgt, og så tænkte jeg mig rigtig godt om og kunne ikke sige nej til tilbuddet, siger 39-årige Mette Christiansen, der kommer fra Agerbæk ved Starup.

For fem-seks år siden forbandt hun Billund med Legoland og Lego. Nu er billedet af byen blevet en hel del mere nuanceret.

Annonce

Selvom den første tid har været hård med meget arbejde blandt andet på grund af personalemangel, så har hun alligevel lært byen at kende, og den har hun i sinde at servicere så godt, hun overhovedet kan - og altid ud fra et positivt perspektiv.

- Jeg kommer egentlig som salgsassistent fra en brugs, fortæller Mette Christiansen, der er blevet chef for 13 medarbejdere.

Mette Christiansen

Mette bor i Agerbæk med sin kæreste Kenni og deres lille hund Elton. Når de holder fri, handler det om at komme ud i naturen og gå ture.

- Det er første gang, jeg er chef, og jeg har en ambition om, at det skal være sjovt at gå på arbejde for alle. Selvfølgelig skal vi lave noget og passe det, vi skal. Jeg tror bare på, at vi kommer længere med at være positive og med at give folk en chance, siger Mette Christiansen, der ikke vil stå og skælde ud over noget, der er blevet tabt eller lignende.

- Alle kan lave fejl, og det kan jeg også. Man vil gerne undgå dem, men ser man realistisk på det, vil det ske, og så må vi løse fejlen bagefter og lære af det, påpeger Mette Christiansen.

Frokost-boom fortsætter

Bageriet flyder dog langt fra med fejl, men derimod med masser af sandwiches, kager, lagkager, brød, rugbrød og flutes.

- Det går rigtig godt lige nu, medgiver Mette Christiansen, der næsten er i hus med at skaffe de medarbejdere, hun manglede hen over sommeren.

Der er mange forskellige slags kager til kaffen hos Billund Bageri, og Mette Christiansen glæder sig over, at det går godt i bageriet lige nu. Selv har hun arbejdsdage på mellem otte og tolv timer, og hun begynder gerne tidligt, for butikken åbner klokken 5.30. Foto: Lise Nørgaard

- Men jeg kan stadig godt bruge to ungarbejdere, lyder det.

Salget er generelt steget i butikken under coronaperioden. Især salget af sandwiches er steget helt vildt.

- Vi smører 150 sandwiches om dagen. I gamle dage, da jeg først blev ansat i 2015, smurte vi måske 50 sandwiches, fortæller Mette Christiansen,  der forklarer, at mange kom forbi for at købe deres frokost under nedlukningerne, fordi kantiner og andre steder var lukket ned.

- Det salg er så fortsat, og det er alle, der kommer, både legomedarbejdere, pendlere, folk, der sidder på kontor i byen, og turister, siger Mette Christiansen, der lover, at yndlingssandwichen ikke sådan forsvinder fra udvalget.

- Det gælder om at holde fast i det, der virker, men også tilføje nye varianter. Jeg har for eksempel lavet vores roastbeef-sandwich om. Normalt er folk gode til at sige til, hvis det ikke lever op til forventningerne, men denne her er blevet taget godt imod, fortæller Mette Christiansen, der glæder sig over at kunne sætte sit eget præg i butikken og udleve gode ideer, når de opstår.

Annonce

Nyt inventar i butikken

Også kagesalget er steget i Billund, ligesom i mange andre bagerbutikker under corona.

- Folk har haft brug for lidt ekstra og noget sødt, og det betyder meget, at der er forskellige typer og noget nyt at se på i vores vinduer. Vi har for et år siden fået en ny konditor, som laver spændende kager, og det kan vi godt mærke, påpeger Mette Christiansen.

Mette Christiansen glæder sig til at indrette butikken på ny, så der kommer mere køl, og så butikkens gæster bedre kan se udvalget. Foto: Lise Nørgaard

- Alt, hvad der kan svare sig at lave fra bunden, laver vi fra bunden. Det handler om at holde fast i de gode råvarer og den gode kvalitet, siger Mette Christiansen.

Bageriet bruger således - ved siden af danske typer af hvedemel - en helt særlig fransk hvedemel, der kræver licens at benytte.

Mette Christiansen har selv en svaghed for rugbrød - og spiser det hver dag og endda helst flere gange om dagen.

- Jeg har mine favoritter i butikken. Vi har blandt andet en rigtig god ostelagkage, og vandbakkelserne er også gode, siger Mette Christiansen, der også holder af at lave mad og afprøve nye opskrifter, når hun kommer hjem.

- Men jeg bager ikke. Det får jeg rigeligt af her, smiler hun.

På sigt har hun planer om, at bagerbutikken skal laves om.

- Det, vi har, fungerer ikke, som det er nu. Vi har ikke plads til at vise alt det frem, som vi gerne vil, og så skal der nyt inventar til, fortæller Mette Christiansen, der lige nu ikke ved, hvornår ændringerne bliver gennemført.

- Det kan tage et eller to år, men der skal helt sikkert mere køl i butikken, for alle kager med fløde, mousse eller lignende skal stå på køl, og kager kan i det hele taget godt lide køl, konstaterer hun.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter 40 år lukker kendt Varde-cafe: - For to måneder siden ville jeg ikke kunne tale om det uden at tude

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce