Annonce
Trekantområdet

Mette F. afgør mudderløbs skæbne - arrangør nåede at slette '2020' fra medaljer og t-shirts

2. pinsedag var der opvarmning til en virtuel udgave af Ladies Mudrace. Arrangørerne af det rigtige Ladies Mudrace 12. september krydser fingre for, at Mette Frederiksen og folketinget hæver forsamlingsgrænsen til 500 inden da, ellers må løbet årgang 2020 opgives og deltagerne benytte billetten næste år. Arkivfoto: Søren Alwan
Der er lagt op til et anderledes Ladies Mudrace i 2020, hvis arrangørerne overhovedet får lov at skyde løbene i gang. Ib Østergaard fra Fredericia Fag- og Firmaidræt styrer slagets gang og dialog med myndighederne for løbene over hele landet. Alle krydser fingre.
Annonce

Fredericia: Der var optræk til, at 12. september ville blive den helt store arrangementsdag i Fredericia-Middelfart, men lige nu er der risiko for, at det bliver en helt stille dag. Rock Under Broen er aflyst. Lillebælt Halvmarathon er aflyst. Tilbage er Ladies Mudrace og 1800 tilmeldte løbere på dagen.

- Men vi kan stadig ikke sige, om vi kan afvikle eller ej. Vi har besluttet, at vi kan dele løbet over to dage og i fire intervaller, så vi kan holde os på under 500 per arrangement. Men kravet er, at myndighederne udvider forsamlingsgrænsen til 500, siger løbsansvarlig Ib Østergaard fra Fag- og Firmaidrætten i Fredericia.

De tilmeldte bliver holdt løbende orienteret, og Ib Østergaard forventer, at der 8. august vil komme en melding fra myndighederne om nyt forsamlingsniveau.

- 8. august stiger forsamlingsantallet til 200 personer, og vi forventer, at man samtidigt melder ud, hvad næste fase omfatter. Vi håber, at det udvides til 500 personer inden 12. september, men det er umuligt at forudsige, konstaterer Ib Østergaard.

Annonce

Fire løb på to dage

Indtil videre arbejder arrangørerne ud fra, at grænsen hæves, og løbet kan realiseres. Der er lagt en plan for, at deltagerne kan sendes afsted i fire grupper med hver knap 500 deltagere.

- Det betyder, at vi fordeler løbet over to dage. To hold lørdag og to søndag. Der er en lang række restriktioner, vi skal overholde i forhold til målområde, omklædning, publikum med mere, så det bliver helt sikkert anderledes end de tidligere år, siger Ib Østergaard.

Hvad der mangler af sjov og fest ved målområdet, bliver efter planen lagt ud på ruten, så deltagerne får en sjov tur alligevel.


Jeg besluttede, at fjerne årstallet 2020 fra begge dele, og det er jeg godt tilfreds med i dag. Det er trods alt 400.000 kroner, og vi er vel jyder. Nu kan de enten bruges i år eller næste år.

Ib Østergaard, løbsarrangør


- Men festen bagefter må de holde derhjemme, understreger Ib Østergaard.

At arrangørerne kan afvente næsten sidste øjeblik med at træffe beslutning hænger tæt sammen med velvillige leverandører.

- Vi er blevet mødt med meget stor hjælp fra den side. Vi skal ikke betale for noget, hvis vi er nødt til at aflyse. Det er en kæmpe hjælp, siger Ib Østergaard, som er mellemmand mellem myndigheder, og Dansk Firmaidræt for alle årets mudrace fordelt over landet.

Annonce

Årstal fjernet

Det er således også Ib Østergaard, som den 16. marts - et par dage efter Mette Frederiksen meddelte, at Danmark lukkede ned - havde årets medaljer og t-shirts til endelig godkendelse.

- Jeg besluttede, at fjerne årstallet 2020 fra begge dele, og det er jeg godt tilfreds med i dag. Det er trods alt 400.000 kroner, og vi er vel jyder. Nu kan de enten bruges i år eller næste år, konkluderer Ib Østergaard.

Han har også været i dialog med de tre politikredse, hvor løbene afvikles. Nordsjælland, Sydøstjylland og Østjylland.

- Meldingen er den samme. Vi er velkomne til at gennemføre, hvis vi kan overholde forsamlingsreglerne, siger Ib Østergaard.

Skulle forsamlingsgrænsen ikke ramme 500, så bliver løbet aflyst. Det vil være for stort arbejde at gennemføre løbet for færre deltagere, vurderer arrangørerne.

- Vi håber ikke, det går sådan, men sker det, så vil deltagerne få mulighed for at gemme billetten til 2021, eller hvis det er helt umuligt få pengene retur, siger Ib Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce