Annonce
Indland

Mette F. er ny statsminister: Vil sætte landet før mig selv

Det er et Danmark i topform, som Mette Frederiksen overtager, men der stadig nok at tage fat på, mener hun.

Danmarks nye statsminister, Mette Frederiksen (S), fik ved overdragelsen af embedet et par kanvasbukser og arbejdshandsker i gave, for nu er det tid til at komme i arbejdstøjet.

Det sagde afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved overdragelsen torsdag eftermiddag.

Mette Frederiksen fremhævede, at hun vil sætte landet først.

- Den position, jeg nu indtager, kræver jo lige præcis, at man er fair og ordentlig, og at man altid sætter danskerne og landet før en selv, siger hun.

Hun har dannet en ren socialdemokratisk regering med 20 ministre, hvoraf syv er kvinder, og 11 er nye ministre.

Lars Løkke Rasmussen fremhæver, at Danmark er i topform, og det er Mette Frederiksen enig i.

- Det er helt rigtigt, Danmark er i topform, og det er vi, fordi vi er dygtige, holder sammen og har et stærkt velfærdssamfund.

- Offentlig og privat sektor er ikke hinandens modsætninger, men faktisk hinandens forudsætninger. Vi har turde bygge et af verdens stærkeste fællesskaber op, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce