Annonce
Billund

Mette fra Grindsted er i gang med et nyt liv i Washington DC: - Vi har en intens familietid

Mette Rose Halfer sammen med sin mand Martin og familiens yngste Emmy ved et af de tre udsigtspunkter over Potomac River i Great Falls Park, som ligger cirka 15 minutters kørsel fra familiens nye hjem i Washington DC. Floden fungerer som statsgrænse mellem staten Virginia (hvor Washington ligger)  og staten Maryland. Privatfoto
Sygeplejerske Mette Rose Halfer fra Grindsted er sammen med sin familie rejst til USA i fire år. Det er der masser af udfordringer i.

Grindsted/Washington: Familien Rose Halfer fra Grindsted er rejst til USA for at bo og arbejde de næste fire år. Lidt af et eventyr, der som rigtige eventyr også har sine udfordringer. Corona har været en af dem og forsinkede familiens afgang fra Danmark med cirka en måned. Planen om at rejse på boligjagt inden selve afrejsen måtte også aflyses, så familien tog i stedet de virtuelle muligheder i brug og bor i dag i et dejligt hus i udkanten af storbyen Washington DC, hvor Martin Rose Halfer er på arbejde for det danske forsvar.

- Vi fik hjælp herovrefra og valgte huset ud fra en virtuel besigtigelse. Martins kollega og hans hustru så det for os, sendte en video og fortalte os om det, ligesom de så på andre boliger for os, så der var noget at vælge imellem og sammenligne med. Vores boligvalg viste sig at være godt. Jeg er ret sikker på, at vi også havde valgt denne bolig, hvis vi selv havde set den. Børnene har store værelser. Der er de rum, vi har brug for og mere til, og der er et stort og dejligt lyst køkken. Vigtigst af alt føltes det som et hjem fra første dag. Det er sjovt, at man kan have det sådan, men det må være et kvalitetsstempel, fortæller Mette Rose Halfer.

Panden mod en mur

Den første tid har budt på mange udfordringer for den unge familie.

- Vi følte lidt, at vi løb panden mod muren hele tiden, og der var ikke så meget, der lykkedes. Der var lidt formalia, som skulle på plads, før vi sådan rigtigt kunne komme i gang med for eksempel at etablere bankkonto og lignende. Processen med at få det på plads var mere besværlig også pga. af corona, fortæller Mette Rose Halfer.

I USA bærer man kun maske udendørs  på steder, hvor det er svært at holde afstand. Det er for eksempel ved de fleste turistattraktioner, udsigtspunkter, på markeder og i zoologisk have. Hovedreglen er, at børn fra seks år bærer maske, og det accepterer Isolde, især efter at hun har fået lidt sjovere masker med motiver på. - Nogle amerikanere er meget bange for corona og bærer maske, så snart de er uden for eget hjem, også i bilen, mens andre flår masken af, så snart de er ude af supermarkedet, fortæller Mette Rose Halfer.  Privatfoto

Familiebilen gav også panderynker:

- Vi købte en bil, som viste sig at være mere defekt end først antaget. Vi var heldige, at forhandleren påtog sig både ansvaret og regningen, for her er jo ikke en købelov og en forbrugerombudsmand, som vi kender hjemmefra. Det brugte vi meget tid på, men nu er det i orden, og vi er endt med at blive glade for købet, ligesom vi dog også har lært en masse af det - heldigvis uden omkostninger.

Annonce

Isolde i hjemmeskole

Skolegang for familiens ældste, Isolde på seks år, har også vist sig at være lidt vanskelig på grund af corona.

- Hun går i skole hjemme foran computeren. Det har også givet os nogle udfordringer. Hun lærte engelsk hjemmefra, men skulle jo have hentet en masse sprogudvikling ved at være sammen med andre børn, og den interaktion har de ikke i et online-klasselokale. Så jeg har forsøgt at etablere nogle legeaftaler herovre med hjælp fra Facebook, men det er heller ikke rigtigt blevet godt endnu. Hun følger skolen og får ekstra engelskundervisning med en lærer, som er uddannet til at undervise elever, der har engelsk som andet sprog, fortæller Mette, som derfor bruger meget tid på at hjælpe Isolde med skolen.

Mette Rose Halfer og hendes familie

Mette er 35 år, gift med Martin, 35, som er officer i Flyvevåbenet og i gang med nyt job i Washington DC.

Mette var sygeplejerske på Grindsted Sygehus, men er lige nu på forældreorlov.

Mette og Martin har døtrene Isolde på seks år og Emmy på et år.

Mette skriver om sine overvejelser i forbindelse med familiens udstationering på bloggen mette.halfer.dk

Familien er også i gang med at ansætte en hjælpelærer nogle timer, så Isolde får hjælp til at udvikle sig sprogligt, og Mette får tid til at skabe en hverdag.

Mette Rose Halfer med Isolde på seks og Emmy på et år var forleden på besøg på en græskarfarm, hvor man kan komme og "plukke" sine græskar. - Vi fik en vogn og gik så i marken og valgte vores græskar. Det var en sjov oplevelse for børnene, især Isolde, at kunne vælge mellem alle de forskellige græskar i stedet for kun de orange, vi kender, fortæller Mette. Privatfoto

- Vi kommer dog ikke udenom, at alting er lidt en tillempet udgave lige nu. Vi håber på, at Isolde snart kan komme fysisk i skole. Der bliver langsomt åbnet op for det, men det har lidt lange udsigter, og en almindelig hverdag opnår vi nok ikke i år, forudser Mette Rose Halfer.


USA er slet ikke så teknologisk smart, som vi går og forestiller os i Danmark.

Mette Rose Halfer


Annonce

Det bedste og det værste

Etårige Emmy er kommet i pasning hos en dagplejemor og trives med det.

Martin Rose Halfer er kommet i gang med sit arbejde i Flyvevåbenet, og det foregår stadig mest hjemme som i tiden, før familien forlod Danmark.

- Selvom der har været mange udfordringer, begynder vi langsomt at falde til og få en hverdag til at fungere, fortæller Mette Rose Halfer.

Selv blogger hun om familiens oplevelser og deler også sine oplevelser med udstationeringen på Instagram.

Her bliver hun ofte spurgt om, hvad der er det bedste, det værste og det sværeste ved at have forladt det trygge Grindsted og være flyttet om på den anden side af Atlanterhavet.

Annonce

Her er vi bare os

- Det bedste er klart, at der nu falder ro på familien, og tiden sammen er også værd at nævne. Den intense familietid, som man ikke oplever med to fuldtidsjob i Danmark. Det er en helt anden måde at være sammen på. Uforstyrret, ingen, der skal arbejde aften og weekend, ingen moster Olga, der indkalder til familiefest, ingen forpligtelser, bare os. Det er specielt, og det er dejligt, fortæller Mette.

Hun oplever dog også udfordringer. For eksempel synes hun, at det er umuligt at skynde sig. Alting tager lang tid.

- USA er slet ikke så teknologisk smart, som vi går og forestiller os i Danmark. For eksempel så er jeg vant til at kunne bestille tid ved frisøren online. Det kan jeg ikke her, jeg kan ringe eller kigge forbi, og sådan er der faktisk overraskende meget, der er, fortæller hun.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Billund For abonnenter

Hav tålmodighed: Derfor går der flere måneder, før Grindsted begynder at søge efter nye præster

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce