Annonce
Sydjylland

Mette Frederiksen var i Esbjerg efter dødstrusler: Jeg havde faktisk glemt det

Mette Frederiksen havde stort set glemt dødstruslerne imod hende, da hun mødte op i Musikhuset i Esbjerg tirsdag aften. Foto: Chresten Bergh
Dagen efter, at en mand i Esbjerg blev sigtet for at true Mette Frederiksen på livet, deltog hun i et arrangement kun få gader fra derfra. Oppositionslederen havde følgeskab af PET-vagter, men var upåvirket af situationen.

Trusler: Der var ikke skyggen af bekymring at spore, da Mette Frederiksen (S) tirsdag eftermiddag deltog ved et JV Direkte-arrangement i Musikhuset i Esbjerg.

Mandag blev en 34-årig mand ellers sigtet for at have truet oppositionslederen på livet i Socialdemokratiets valgbutik kun få gader derfra.

- Jeg har faktisk ikke tænkt over det. Der var lige en, der nævnte det, da jeg var på vej ind, men jeg havde faktisk glemt det igen, sagde Mette Frederiksen efter arrangementet tirsdag.

Manden, der truede Mette Frederiksen, mødte op i valgbutikken lørdag eftermiddag. Da snakken faldt på partilederen, der ifølge de seneste meningsmålinger står til det blive Danmarks næste statsminister, hidsede manden sig tydeligt op. Det har en af personerne, der passede valgbutikken, fortalt politiet.

- Han begyndte at give Mette Frederiksen skylden for flere forskellige ting omkring hans personlige situation, blandt andet at han var endt som førtidspensionist. Han skulle have udtalt noget i retning af "Jeg skal nok få ram på Mette Frederiksen", "Jeg begår selvtægt" og "Jeg skal nok selv klare situationen", sagde Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg mandag til avisen.

Annonce

Politiet passer ordentligt på mig i sådan en situation.

Mette Frederiksen, partiformand i Socialdemokratiet

Beskyttet af PET

Mette Frederiksen var til tirsdagens arrangement i Esbjerg akkompagneret af flere PET-vagter.

- Politiet passer ordentligt på mig i sådan en situation, sagde hun og understregede, at hun modsat andre kollegaer indtil videre har været lykkeligt forskånet for voldsomme trusler.

Hun opfordrede til, at man ytrer sig på en ordentlig måde.

- Jeg har det altid sådan, at man skal bruge sine argumenter og sine holdninger og ikke true hinanden, sagde hun.

Politiet foretaget en konkret vurdering gerningsmanden, og er på den baggrund kommet frem til, at det er usandsynligt, at den 34-årige vil føre truslerne ud i livet. Henrik Berg oplyste mandag, at manden derfor ikke vil blive fremsat i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men at der venter ham et retligt efterspil.

Ifølge ham kan der være tale om en psykisk syg mand, og det bekræfter den ansvarlige i valgbutikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce