Annonce
Esbjerg

Mette Hyttels mand døde, mens de talte i telefon sammen

Den tidligere typograf på Vestkysten/JydskeVestkysten, Erik Hyttel er død. Han blev 87 år. Her er han fotograferet med sin hustru,Mette, Privatfoto
Erik Hyttel var indlagt på Sydvestjysk Sygehus for lungebetændelse, men det var ikke det, han døde af. Døden kom helt uventet, fortæller Mette Hyttel.
Annonce

Esbjerg: Den 76-årige Mette Astrup Hyttel fra Sønderris mistede torsdag den 19. marts sin mand, Erik Hyttel, som døde, mens de snakkede i telefon sammen. Samtalen foregik, mens Erik Hyttel var indlagt på Sydvestjysk Sygehus på grund af lungebetændelse, men det var nu ikke det, han døde af, fortæller Mette Hyttel.

- Min mand lød glad og tilfreds i telefonen, men pludselig blev han uklar, hvorefter jeg i bil kørte ind på sygehuset med høj hastighed blot for at få at vide, at Erik var død på trods af genoplivningsforsøg.

Erik Hyttel blev 87 år og var tidligere typograf på dagbladet Vestkysten. I 1983 kunne Erik Hyttel fejre sit 25 års jubilæum i bladbygningen på Banegårdspladsen i Esbjerg, og han nåede i alt 39 år ved Vestkysten/JydskeVestkysten, idet Erik Hyttel ved fusionen mellem Vestkysten og Jydske Tidende per 15.januar 1991 fulgte med til trykkeriet i Vonsild ved Kolding, hvor han arbejdede i fem år, inden han var nødsaget til at sige farvel på grund af nedskæringer.

Bisættes på onsdag

Erik Hyttel bisættes onsdag den 25. marts klokken 11.00 fra Guldager Kirke, hvor der på grund af corona-krisen kun er plads til et begrænset antal deltagere.
Annonce

En fantastisk kollega

Af sine tidligere kolleger på avisen betegnes Erik Hyttel som én af avisens dygtigste maskinsættere, men han var ikke blot dygtig fagligt, men var også vellidt på grund af sine menneskelige egenskaber. Erik Hyttel var en fantastisk god kollega. Han var utrolig rar og venlig, hvilket blandt andet kom til udtryk ved 25 års jubilæet, hvor han ikke blot fik overrakt en gave af driftsleder Holger Larsen-Jensen, men også modtog en slags medalje af perforatricerne for hans aldrig svigtende omsorg for denne gruppe af kvindelige medarbejdere på avisen.

Erik Hyttel traf også sin hustru, Mette, på avisen, hvor hun arbejdede som ung pige i bladbygningen på Banegårdspladsen hos redaktør Knud og hans kone Mary Ree i et enkelt år omkring 1960.

Erik Hyttel havde en stor interesse for sit fag og var i nogle få år oldermand for Esbjerg Typografiske Laug på Bogtrykmuseet i Borgergade, men stoppede som oldermand, fordi han syntes, at der skulle yngre kræfter til.

Udover sin hustru Mette efterlader han sig tre sønner og syv børnebørn. Erik var et stort familiemenneske, som rigtig var i sit es, når han var sammen med sine børn og børnebørn både i Danmark, men også på ture til udlandet. Sønnerne er Michael, som bor i Middelfart, og Henrik og Thomas, som begge er bosat i Andrup. Erik og Mette boede også i Andrup i mange år, inden de for 10 år siden flyttede til Sønderris.

Erik Hyttel, tidligere typograf, døde under en indlæggelse, mens han talte i telefon med sin kone. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce