x
Annonce
Esbjerg

Mette Hyttels mand døde, mens de talte i telefon sammen

Den tidligere typograf på Vestkysten/JydskeVestkysten, Erik Hyttel er død. Han blev 87 år. Her er han fotograferet med sin hustru,Mette, Privatfoto
Erik Hyttel var indlagt på Sydvestjysk Sygehus for lungebetændelse, men det var ikke det, han døde af. Døden kom helt uventet, fortæller Mette Hyttel.

Esbjerg: Den 76-årige Mette Astrup Hyttel fra Sønderris mistede torsdag den 19. marts sin mand, Erik Hyttel, som døde, mens de snakkede i telefon sammen. Samtalen foregik, mens Erik Hyttel var indlagt på Sydvestjysk Sygehus på grund af lungebetændelse, men det var nu ikke det, han døde af, fortæller Mette Hyttel.

- Min mand lød glad og tilfreds i telefonen, men pludselig blev han uklar, hvorefter jeg i bil kørte ind på sygehuset med høj hastighed blot for at få at vide, at Erik var død på trods af genoplivningsforsøg.

Erik Hyttel blev 87 år og var tidligere typograf på dagbladet Vestkysten. I 1983 kunne Erik Hyttel fejre sit 25 års jubilæum i bladbygningen på Banegårdspladsen i Esbjerg, og han nåede i alt 39 år ved Vestkysten/JydskeVestkysten, idet Erik Hyttel ved fusionen mellem Vestkysten og Jydske Tidende per 15.januar 1991 fulgte med til trykkeriet i Vonsild ved Kolding, hvor han arbejdede i fem år, inden han var nødsaget til at sige farvel på grund af nedskæringer.

Annonce

Bisættes på onsdag

Erik Hyttel bisættes onsdag den 25. marts klokken 11.00 fra Guldager Kirke, hvor der på grund af corona-krisen kun er plads til et begrænset antal deltagere.

En fantastisk kollega

Af sine tidligere kolleger på avisen betegnes Erik Hyttel som én af avisens dygtigste maskinsættere, men han var ikke blot dygtig fagligt, men var også vellidt på grund af sine menneskelige egenskaber. Erik Hyttel var en fantastisk god kollega. Han var utrolig rar og venlig, hvilket blandt andet kom til udtryk ved 25 års jubilæet, hvor han ikke blot fik overrakt en gave af driftsleder Holger Larsen-Jensen, men også modtog en slags medalje af perforatricerne for hans aldrig svigtende omsorg for denne gruppe af kvindelige medarbejdere på avisen.

Erik Hyttel traf også sin hustru, Mette, på avisen, hvor hun arbejdede som ung pige i bladbygningen på Banegårdspladsen hos redaktør Knud og hans kone Mary Ree i et enkelt år omkring 1960.

Erik Hyttel havde en stor interesse for sit fag og var i nogle få år oldermand for Esbjerg Typografiske Laug på Bogtrykmuseet i Borgergade, men stoppede som oldermand, fordi han syntes, at der skulle yngre kræfter til.

Udover sin hustru Mette efterlader han sig tre sønner og syv børnebørn. Erik var et stort familiemenneske, som rigtig var i sit es, når han var sammen med sine børn og børnebørn både i Danmark, men også på ture til udlandet. Sønnerne er Michael, som bor i Middelfart, og Henrik og Thomas, som begge er bosat i Andrup. Erik og Mette boede også i Andrup i mange år, inden de for 10 år siden flyttede til Sønderris.

Erik Hyttel, tidligere typograf, døde under en indlæggelse, mens han talte i telefon med sin kone. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce