Annonce
Haderslev

Mette og Michael stod i kø for at blive testet

Mette Sommermark stod i kø i en halv time for at blive testet for covid-19, da den gule testbil lørdag holdt i Haderslev. Imens ventede Michael Domaiski pænt bag afstandslinjen. Testbilen kommer igen til Haderslev den 10. august. Foto: Inge Rogat Møller
En af de to gule testbiler, hvor alle over 12 år kan blive testet for covid-19 uden at bestille tid, gjorde lørdag igen holdt i Haderslev. Her stod folk i kø.
Annonce

Haderslev: Hen over sommeren kan alle over 12 år blive testet for covid-19 ved de to gule testbiler, som Region Syddanmark driver under Testcenter Danmark. Bilerne kører alle dage til udvalgte steder i sommerlandet i det syd- og sønderjyske samt på Fyn, hvor de holder ved strande, forlystelsparker og turistområder.

Lørdag gjorde én af bilerne igen stop ved Damparken i Haderslev, hvor der fra klokken 11 dannede sig timelange køer af mennesker, der uden at booke tid blot kunne møde op og blive testet for smitten.

Klokken 12.15 stillede Mette Sommermark og Michael Domaiski fra Haderslev sig op bagest i køen:

- Vi kom lige forbi og tænkte, at det var en oplagt mulighed. Vi kan jo lige så godt blive testet også, fortæller parret.

Annonce

Kammerat blev smittet

Coronaen har de haft inde på kroppen. En af Michael Domaiskis kammerater har været smittet.

- Han måtte indlægges et stykke tid, resten af familien slap heldigvis med milde symptomer, fortæller Michael Domaiski.

De er ikke bange for smitten som sådan. Men de passer selvfølgelig på i det daglige.

- Man kan jo ikke vide, om man bliver ramt. Men hvis man er bange, så ender det jo med, at man burer sig selv inde, og det er jo heller ikke godt, mener Mette Sommermark og Michael Domaiski..

En halv times kø er forbi for dem. Mette Sommermark får sit sundhedskort scannet, og så tager hun plads på stolen og får taget testen.

- Du kan finde svaret på sundhed.dk, fortæller ham, der tager testen.

Mette Sommermark må derfor belave sig på at vente i op til 72 timer. Hvis hun er smittet, bliver hun lige som de andre kontaktet direkte.


Man kan jo ikke vide, om man bliver ramt. Men hvis man er bange, så ender det jo med, at man burer sig selv inde, og det er jo heller ikke godt,

Mette Sommermark og Michael Domaiski, Haderslev


Personalet ved testbilen må ikke udtale sig til JydskeVestkysten. Derfor kunne avisen ikke få at vide, hvor mange test, der lørdag blev taget.

Bilen kommer tilbage

Næste gang den gule testbil holder i Haderslev ved Damparken er den 10. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce