x
Annonce
Sydjylland

Mettes have er fyldt med affald: - Jeg håber, de genåbner genbrugspladserne

Mette Skovgaard Trolle kan godt overleve den mængde affald, hun har stående i haven, men hun vil helst af med den. Privatfoto.
Mette Skovgaard Trolle fra Esbjerg kan ikke komme af med sit haveaffald, efter hun har brugt en weekend på at ordne haven i sit nye rækkehus. Hun håber på, at kommunen vil genåbne genbrugspladserne i et begrænset omfang.

Affald: Mette Skovgaard Trolle fra Esbjerg valgte at være doven på den forkerte weekend, og nu står hun med haven fyldt med affald.

Mette er lige flyttet i rækkehus i midten af Esbjerg sammen med sine tre børn, men efter statsminister Mette Frederiksen onsdag den 11. marts meddelte, at en stor del af landet skulle lukkes ned på grund af coronavirus, besluttede Mette Skovgaard Trolle sig for at få ordnet en god sjat arbejde i haven.

- Haven skulle jo laves, og når man alligevel er tvunget til at gå hjemme, så kan man ligeså godt gå i gang, siger den 32-årige produktionsmedarbejder, Mette Skovgaard Trolle.

Annonce
Mette Skovgaard Trolle har sorteret sit haveaffald, så hun er klar til at smide det på genbrugspladsen, hvis de genåbner. Privatfoto.

Havde ikke set den komme

Så Mette tog børnene med ud i haven, og så gik de ellers i gang med at barbere hæk, fjerne fliser og ordne bed.

Men den slags arbejde fører affald med sig, og efter nogle dage var en stor del af haven nu fyldt op med grene, planter, fliser og sand.

- Jeg havde ikke tænkt over, at der ikke var noget sted at smide affaldet, for da jeg gik i gang, havde genbrugsstationerne stadigvæk åbent, fortæller Mette Skovgaard Trolle.

- Jeg var lige lidt doven, da jeg endelig var færdig. Jeg tænkte, at jeg ville køre skraldet på genbrugsstationen en anden dag, fordi jeg var helt smadret. Det fortrød jeg så, da de lukkede genbrugsstationerne, fortsætter hun.

Som følge er der ikke de samme muligheder for at Mettes tre børn kan lege i haven. Den ældste søn har ellers lige fået et fodboldmål, som skulle stå i haven, men det er der ikke plads til.

Håber på løsning

Mette håber på, at hun kan få fjernet sit affald, men lige nu kan hun ikke gøre meget andet, end at lade det blive liggende.

- Det er jeg jo nødt til. Jeg har set billeder af folk, der har smidt deres skrald rundt omkring, og det er simpelthen noget svineri. Det kunne jeg aldrig selv drømme om, siger Mette Skovgaard Trolle.

- Jeg håber, at kommunen åbner genbrugsstationerne op i et begrænset omfang, hvor de måske lukker et par stykker ind ad gangen. Så må vi holde i kø udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce