Annonce
Haderslev

Mexico kommer til Haderslev

Mexicanske Bola Suriana giver koncert i Haderslevhus 6100 28. september. PR Foto

Haderslev: Haderslevhus 6100 og Enhedslisten i Haderslev inviterer lørdag 28. september kl. 18 på mexicansk menu efterfulgt (kl. 20, red.) af en koncert med den mexicanske musikgruppe Bola Suriana.

Det sker i Ridderen på Slotsgade 33.

Bola Suriana fra hovedstaden Morelia i delstaten Michoacán har været på utallige koncertturnéer til Danmark, og nu er de her igen. Enhedslisten i Haderslev er arrangør for på denne måde at markere 100 året for den mexicanske revolutionshelt general Emiliano Zapatas død i 1919.

Zapata stod i årene forud for sin død i spidsen for en hær af fattige bønder fra det sydlige Mexico under oprøret mod landets diktator.

Zapatas hær kæmpede under navnet Bola Suriana, som aftenens musikalske hovednavn har opkaldt sig efter. Dele af musikken har gruppen selv komponeret, mens andre musiknumre stammer fra andre latinamerikanske kunstnere eller er traditionel folkemusik fra ikke kun Mexico men fra mange dele af det latinamerikanske kontinent.

Udover et utal af optrædener i radio og tv over hele Mexico har gruppen et utal af koncertturnéer bag sig fra så forskellige steder som blandt andet Grønland, USA, Argentina, Cuba, Rusland og de nordiske lande.

På repertoiret på denne koncertturné er der denne gange også en række numre, der hylder Emiliano Zapata og hans hær, der var med til at bane vejen for den mexicanske revolution og bedre vilkår for landets fattige.

Tilmelding sker per sms og betaling på MobilPay.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce