Annonce
Esbjerg

MF'er: Borgmesters nye holdning til 8. udbudsrunde er interessant

På billedet ses forrest fra venstre borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), folketingsmedlem Anders Kronborg (S) fra Esbjerg, SFs klimaordfører Signe Munk, og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) på rundtur på Esbjerg Havn. Arkivfoto: Robert Attermann/RedStar.
Også folketingsmedlem Anders Kronborg (S) finder borgmesterens holdning til en eventuel annullering af 8. udbudsrunde interessant, men pointerer, at intet er afgjort, og afhænger af undersøgelser og kommende forhandlinger.
Annonce

Esbjerg: Det er en politisk "interessant" udtalelse, der er kommet fra borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) om, at det kan være acceptabelt helt at droppe den 8. udbudsrunde for indvinding af olie og gas i Nordsøen.

Det siger folketingsmedlem og medlem af Folketingets klima-, energi- og forsyningsudvalg, den lokale Anders Kronborg (S).

- Jeg vil tillade mig at  kalde Jesper Frost Rasmussens udtalelse for interessant, for det er ikke den melding, vi tidligere har hørt fra borgmesteren. Sagen om 8. udbudsrunde er en, jeg selvfølgelig følger tæt på Christiansborg, selv om jeg ikke selv sidder med ved forhandlingerne, fordi den relaterer sig til hele offshoreindustrien i min hjemby. Men 8. udbudsrunde er ikke lagt i graven endnu - eventuelle konsekvenser ved at droppe udbudsrunden for både arbejdsmarkedet, statens finanser og den grønne omstilling har man underlagt en ordentlig og grundig undersøgelse, og i den forbindelse er det også nødvendigt at understrege, at uanset en 8. udbudsrunde eller ej, så vil der stadig mange år ud i fremtiden være job inden for Esbjergs olieindustri, siger Kronborg.

Mener du, at SFs Jørn Boesen Andersen er for tidligt ude, når han taler om omskoling og grøn omstilling allerede nu?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Vi kan jo se, at det private marked også bider på den grønne omstilling og opstilling af vindmøller uden statslige subsidier, så det kører sideløbende, at vi kommer tættere på den grønne omstilling. Der er fart på med blandt andet planer for etablering af energi-øer inden 2030, herunder en vindmølle-ø i Nordsøen - den første af sin art i verden - hvor Esbjerg Havn jo er et knudepunkt i den grønne omstilling. Business Esbjerg og Education Esbjerg er jo også i gang med at kortlægge uddannelsesbehovet i fremtiden med afsæt i den grønne omstilling. Men uanset hvad skal der i mange år fremover hentes olie op af den danske undergrund, som borgmesteren jo også ganske rigtigt siger, understreger Anders Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce